Strängnäs stift

Ny kyrkoherde välkomnas i Järna-Vårdinge pastorat

Dela

På söndag, den 6 oktober, välkomnas Ove Nyman som ny kyrkoherde i Järna-Vårdinge pastorat. Välkomnandet sker i samband med biskop Johan Dalmans visitationsmässa.

Ove Nyman, kyrkoherde i Järna- Vårdinge pastorat
Ove Nyman, kyrkoherde i Järna- Vårdinge pastorat Linnéa Malmborg Inga restriktioner

Biskop Johan Dalman celebrerar och Ove Nyman predikar över söndagens tema "Trons kraft". I mässan medverkar även kyrkokören och barnkören. Efter mässan serveras en måltid i församlingshemmet och i samband med detta håller biskop Johan Dalman sitt visitationstal då han delger sina intryck från besöket den 25-26 september, samt vilka utmaningar han vill rikta till församlingen.

Tid: Söndag den 6 oktober, kl. 11.00.
Plats: Överjärna kyrka.

– I den nyorienteringstid som jag tror Svenska kyrkan just nu befinner sig i behöver vi hitta formerna för hur vi är kyrka idag, 2024, säger Ove Nyman. Det gör vi tillsammans: förtroendevalda, personal och ideella. Allt för att människor ska få chansen att lära känna Jesus Kristus.

Ove Nyman, 57 år, har arbetat som präst i Strängnäs stift sedan han prästvigdes för 28 år sedan och kommer senast från en tjänst som kyrkoherde  iHällby församling med Tumbo och Råby-Rekarne. Ove Nyman sitter även i domkapitlet sedan 2014.

För mer information:
Magdalena Öhrling
Biskopens adjunkt
Tel: 0152-234 11

Nyckelord

Kontakter

Följ Strängnäs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Strängnäs stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye