BRIS - Barnens Rätt i Samhället

Bris inleder samarbete med Godsent för att främja psykisk hälsa inom gaming

Dela

Bris och e-sportorganisationen Godsent ingår i ett samarbete för att främja psykisk hälsa inom gamingcommunityt.

– Gaming är en del av många barns vardag och vi vill visa att vi finns även i den kontexten, säger Binaji Marouf, kommunikations- och påverkanschef på Bris.

Foto: Godsent/Bris
Foto: Godsent/Bris

Den senaste tiden har skärmtid fått stort utrymme i den offentliga debatten. Barnens rätt i samhället (Bris) har länge arbetat för att belysa vikten av att vuxna fokuserar mer på vad barn gör, vilken tid på dygnet de använder skärmen och hur det barn gör får dem att må, än den exakta tiden som barn använder skärmar. Drygt hälften av barn och unga i Sverige spelar onlinebaserade datorspel. Nätet och aktiviteterna som sker där kan vara en viktig del av barns fritid. Samtidigt som nätet är positivt på många sätt och kan vara en stärkande och utvecklande faktor i många barns liv, så kan det också vara en arena för utsatthet.

För att nå ännu fler barn som spelar, inleder Bris nu ett samarbete med Godsent, en av Sveriges ledande e-sportorganisationer. 

– Bris ska finnas där barn finns. Att Godsent vill bidra med att ge barn kunskap om vart man kan vända sig när man behöver prata med någon, är vi väldigt glada över. Våra kuratorer jobbar dygnet runt i den nationella stödlinjen och finns där när barn behöver dem, säger Binaji Marouf.

En grundläggande del av samarbetet är att synliggöra vikten av att prata om sina känslor och saker som händer i livet. De närmsta två åren kommer Godsents gamingprofiler att lyfta vanliga ämnen i barns samtal till Bris, som exempelvis psykisk ohälsa, familj, vänner och kärlek.

– Alla delar av Bris arbete är extremt viktiga och vi kan dra vårt strå till stacken på ett sätt som tilltalar gamers. Vi vill vara med och sprida Bris budskap om att vilja och våga ta hjälp och att göra det i tid, säger Ludwig Sandgren, vd Godsent.

Kontakter

Bilder

Foto: Godsent/Bris
Foto: Godsent/Bris
Ladda ned bild

Om oss

Barnens Rätt I Samhället (Bris) är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell medlemsorganisation som särskilt ska bistå utsatta barn och ungdomar samt upprätta möjligheter för barn och ungdomar att föra en dialog med vuxna. FNs konvention om Barnets rättigheter är utgör grunden för Bris arbete. Bris verksamhet finansieras via gåvor, medlemsavgifter och företagssponsring. Mer information om Bris finns på www.bris.seBris telefonnummer för barn och unga: 116 111Bris Vuxentelefon – om barn: 077-150 50 50PG: 90 15 04-1

Följ BRIS - Barnens Rätt i Samhället

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från BRIS - Barnens Rätt i Samhället

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye