Solna stad

Ny F-9 skola på Tallbackatomten

Dela

Kommunstyrelsen har beslutat att en helt ny skolbyggnad ska byggas på Tallbackatomten i Huvudsta. Den beräknas vara klar 2028 och kommer att få en ny skolgård som placeras på platsen där den nuvarande skolan är.

LLP Arkitektkontor
LLP Arkitektkontor

I arbetet för att hitta en hållbar lösning på den befintliga skoltomten har Solna stad tittat på två förslag, antingen att bygga en ny F-9 skola intill nuvarande Tallbackaskolan eller renovera Tallbackaskolan. Valet föll på att bygga en helt ny skolbyggnad som ersätter nuvarande skolbyggnad som är i mycket dåligt skick. Den nya skolbyggnaden ska utformas för att främja ett effektivt lärande och anpassas till elevernas olika behov och lärostilar.

- Med den nya skolbyggnaden på Tallbackatomten skapar vi moderna och inspirerande lärmiljöer som ger barnen bästa möjliga förutsättningar att utvecklas. Det är en långsiktig investering i deras framtid, säger Sara Kukka-Salam, kommunstyrelsens ordförande i Solna stad.

Skolan planeras för att rymma cirka 850 elever och kommer att få en ny skolgård i direkt anslutning till skolbyggnaden. Den nuvarande sporthallen är i bättre skick än övriga skolan och kan därför behållas men kommer att renoveras.

Skolan ska planeras för att möjliggöra för kulturskolan att ha verksamhet i skolans lokaler på eftermiddagar och under kvällar och för att kunna erbjuda skolans elever kulturskolans verksamheter.

Matsalen ska utrustas med en scen som kommer kunna användas för exempelvis teaterföreställningar. Skolans bibliotek ska få en offentlig entré och vara öppet för allmänheten.

Klassrummens storlek planeras för att kunna rymma 30 elever per klass, men inriktningen på klasstorlek är fortsatt 25 elever per klass, vilket ger större yta per elev.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye