Studieförbundet Bilda

Kulturhöst i Uddevalla

Dela

Under hösten arrangerar Studieförbundet Bilda, med stöd av Uddevalla kommun, en mängd olika kulturarrangemang såsom boksamtal, föreläsningar, workshops och konserter.

– Syftet är att erbjuda Uddevallaborna ett brett utbud av arrangemang, att det ska finnas något för de flesta. Våra arrangemang har mål att inspirera och ge nya kunskaper, säger Matilda Andin, verksamhetsutvecklare på Bilda.

Stinas visor pressbild
Stinas visor pressbild Foto Harald Nilsson

Bland arrangemangen, som alla är öppna för allmänheten, finns: 

  • Föreläsningsserie: Fem röster om hur vi kan leva hållbart
    I oktober och november bjuder vi in till fem kostnadsfria föreläsningar på Folkets Hus Uddevalla! Föreläsarna kommer att prata om allt från hur vi kan gå från självförsörjning till samförsörjning, hållbara boendelösningar anpassade för klimatförändringar, det lokala livet och ekologisk hållbarhet – till hur vi bäst tar hand om våra textilier.


          Läs mer: www.bilda.nu/fem-roster

  • Boksamtal: Nu blundar de som tror sig se
    Det kommer även bli en boksamtalsserie med författaren Maria Larsson och hennes självbiografiska bok  Nu blundar de som tror sig se. Med utgångpunkt från sin bok tar hon oss med oss på en resa; hur det var att växa upp i en småstad under 70- och 80-talet och tidigt förstå att man är annorlunda. Att inte ens ha något ord för det hon känner och när ordet väl kom – homosexuell – var det fyllt av skam. Och tystnad.

    Läs mer: www.bilda.nu/maria-larsson

  • Konsert: Isabella Lundgren och Nya Stadens Storband
    Den 10 november blir det konsert med en av Sveriges främsta jazzsångerskor, Isabella Lundgren, tillsammans med Nya Stadens Storband. Det blir en musikupplevelse med storbands- och jazzmusik, då publiken får ta del av en explosion av musik- och spelglädje.

    Läs mer: Konsert med Isabella Lundgren och Nya Stadens Storband | (bilda.nu)

  • Körworkshop med Stinas visor
    Under ledning av Stina Klintbom och Andreas Nordanstig från bandet Stinas visor får deltagarna prova på både traditionella och nyskrivna folkvisor. Den 20 oktober träffas vi på Ljungskilegården för att arbeta med stämsång, sångteknik och texttolkning. Dagen avslutas med en gemensam konsert där det inövade materialet framförs tillsammans med Stinas visor.

    Läs mer: Körworkshop i folkliga visor med Stina Klintbom | Studieförbundet (bilda.nu)

– Vi hoppas såklart att så många som möjligt vill komma och ta del av detta!, säger Matilda. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Fotograf Minna Strömberg Wallin © 2023
Ladda ned bild
Foto: Elvira Glänte
Ladda ned bild
Foto Maria Hansson
Ladda ned bild
Foto privat, ok att använda
Ladda ned bild

Om oss

Studieförbundet Bilda för kyrka och samhälle är ett av Sveriges tio studieförbund. Med kristen livsåskådning som grund bedriver vi folkbildningsarbete och erbjuder kurser, studiecirklar och kulturprogram. Verksamheten vilar på folkbildningens grundsyn och är fri och frivillig och öppen för alla oavsett bakgrund och utbildning.

Följ Studieförbundet Bilda

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Studieförbundet Bilda

Quilty & Andy Irvine – unikt musikaliskt möte med irländsk folkmusik-legendar13.9.2024 09:15:31 CEST | Pressmeddelande

Quilty har kommit att betraktas som legendarer på den irländska folkmusikscenen i Norden och Andy Irvine är en av Irlands mest hyllade folk- och världsmusikikoner. Efter förra årets 30-årsjubileum och tillhörande succéturné bjuder Quilty & Andy Irvine in till ännu ett musikaliskt möte och turnésamarbete. Det blir ett rikt konsertprogram som förenar det bästa från Irvines och Quiltys repertoarer – med utrymme för både samspel och egenart.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye