Budget 2025: Arbetsskor till personalen i äldreomsorgen

Dela

Personal som arbetar inom äldreomsorgen i Stockholms stad kommer att få arbetsskor. I Stockholms stads budget för 2025 införs ett skobidrag som kommer ges till personal som arbetar på äldreboenden och inom hemtjänsten. Inte en dag för tidigt, säger äldreborgarrådet Torun Boucher (V).

Torun Boucher, äldre- och kulturborgarråd
Torun Boucher, äldre- och kulturborgarråd Maurits Otterloo

Personer som jobbar inom äldreomsorgen går och står mycket i arbetet. De får belastningsbesvär, till exempel skador i fötter, knän, ben, höfter samt rygg, vilket leder till sjukskrivningar. Arbetsskor finns för att förebygga de här riskerna.

- Det sliter på kroppen att arbeta i äldreomsorgen då man står och går mycket och lyfter tungt. Det leder till att många inte kan arbeta till pensionen. Nu inför vi arbetsskor och det är inte en dag för tidigt. En riktigt bra åtgärd för de som gör ett av de viktigaste jobben i samhället, säger Torun Boucher (V), äldreborgarråd i Stockholms stad.

Stockholms stads budget för 2025 presenteras i sin helhet den 9 oktober.

Fakta:
Skobidraget ska gå till anställda både inom kommunal och privat äldreomsorg. Skobidraget riktas till de som arbetar direkt i omsorgen. Hela satsningen på arbetsskor beräknas kosta ca 20 miljoner kronor.

Nyckelord

Kontakter

Presstjänst Vänsterpartiet Stockholms stad

Tel:0761229102

Presstjänst Vänsterpartiet Stockholms stad

Tel:0761229110

Följ Vänsterpartiet Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Stockholms stad

Stockholms nej till Norlandias förskola går vidare till förvaltningsrätten25.9.2024 12:50:24 CEST | Pressmeddelande

I augusti i år sa det rödgröna styret i Stockholms stad nej till en ny privat förskola i Hägersten-Älvsjö stadsdelsområde med hänvisning till att det inte finns något behov av fler förskolor i området. Nu går frågan vidare till förvaltningsrätten och Förskoleborgarrådet Alexandra Mattsson (V) tycker att det är på tiden att testa hur långt den fria etableringsrätten sträcker sig.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye