Vänsterpartiet Stockholms stad

Ny barnverksamhet öppnar på Liljevalchs

Dela

Under nästa år ska en ny barnverksamhet startas på Liljevalchs konsthall på Djurgården i Stockholm. Det är en del av Stockholms stads rödgröna budget för 2025. 

Torun Boucher, äldre- och kulturborgarråd vill se mer kultur för barn i Stockholm
Torun Boucher, äldre- och kulturborgarråd vill se mer kultur för barn i Stockholm Foto: Maurits Otterloo

Den nya barnverksamheten kommer välkomna skolklasser från hela staden och låta barn utforska verkstaden framförallt under skoltid, men också på eftermiddagar och helger.

– Liljevalchs är den största offentligt ägda konsthallen och Stockholmarnas egen konsthall, det är klart att vi ska ha en större barnverksamhet här. Jag ser fram emot att det blir verklighet under nästa år, säger Torun Boucher (V), kulturborgarråd i Stockholm stad.

Satsningen ligger inom ramen för det rödgröna styrets budget för 2025 och den nya verkstaden kommer att öppna under nästa år.

– Vi gör allt vi kan för att ge alla barn och familjer möjlighet att uppleva kultur, trots att det fortfarande är tuffa tider för många. Att utforska sin kreativitet och åka på roliga utflyktsmål ska inte vara en förmån för några få utan en självklarhet för alla barn som växer upp i Stockholm, säger Torun Boucher.

Nyckelord

Kontakter

Presstjänst Vänsterpartiet Stockholms stad

Tel:0761229110

Bilder

Torun Boucher, äldre- och kulturborgarråd vill se mer kultur för barn i Stockholm
Torun Boucher, äldre- och kulturborgarråd vill se mer kultur för barn i Stockholm
Foto: Maurits Otterloo
Ladda ned bild
Konsthallen. Foto Mattias Lindbäck.
Konsthallen. Foto Mattias Lindbäck.
Ladda ned bild

Länkar

Vänsterpartiet är Stockholms stads tredje största parti med 15,4 %. Tillsammans med Miljöpartiet och Socialdemokraterna utgör vi det rödgröna styret i Stockholms stad. Vi arbetar tillsammans för ett öppet, jämlikt och klimatsmart Stockholm.

Följ Vänsterpartiet Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Stockholms stad

Stockholms nej till Norlandias förskola går vidare till förvaltningsrätten25.9.2024 12:50:24 CEST | Pressmeddelande

I augusti i år sa det rödgröna styret i Stockholms stad nej till en ny privat förskola i Hägersten-Älvsjö stadsdelsområde med hänvisning till att det inte finns något behov av fler förskolor i området. Nu går frågan vidare till förvaltningsrätten och Förskoleborgarrådet Alexandra Mattsson (V) tycker att det är på tiden att testa hur långt den fria etableringsrätten sträcker sig.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye