Bookmark Förlag

Nu släpps den sista delen i hyllade Höstlovstrilogin

Dela

Inför höstlovet släpps Midnatt, den tredje och sista boken i Höstlovstrilogin, för läsare i åldrarna 9–12. De två första delarna, Skymning och Gryning, nominerades till Årets bästa barn- och ungdomsdeckare 2022 respektive 2023. 

I den avslutande delen i Höstlovstrilogin inser Hedvig och Jakob att Tofstaholms mysterium är långt ifrån över. Tonåringarna dras in i en farlig väv av mordförsök, hämndlystna förövare och gömda skatter där de inte kan lita på någon. Både Skymning och Gryning, de två första delarna i trilogin, nominerades år 2022 och 2023 till Spårhunden – Svenska Deckarakademins pris för Årets bästa barn- och ungdomsdeckare.  

Höstlovstrilogin utspelar sig under ett höstlovsdygn i vackra Tofstaholm, den lilla byn där inget är som det verkar. Det är en nervpirrande deckarhistoria som väver ihop kluriga gåtor och actionladdad spänning med relevanta tonårsämnen som utanförskap, vänskap och förälskelse. Böckerna passar både vana och ovana läsare, och Reine Rosenbergs uttrycksfulla helsidesillustrationer ger en starkt filmisk känsla till berättelsen. 

”Det känns fantastiskt att få knyta ihop berättelsen om Hedvig och Jakob, men samtidigt lite vemodigt att lämna herrgården och dess hemligheter. Det har varit en ynnest att få skildra vad som hände i Tofstaholm under de där kalla höstlovsdagarna, och jag är ytterst tacksam att både Skymning och Gryning har blivit nominerade till Spårhunden”, säger författaren Walter Falk.  

Walter Falk är en fiktiv avsändare, och bakom honom står en författare som valt att förbli anonym. Höstlovstrilogin är Falks första bokprojekt. 

Om boken:

Solen är på väg ner över Tofstaholms trädtoppar och Jakob njuter av stallets stillhet efter ett minst sagt dramatiskt dygn. Men det enda han kan tänka på är Hedvig.    

Vad han inte vet är att det samtidigt pågår ett mordförsök ett stenkast därifrån. Någon verkar vara ute efter att förgöra Tofstaholms herrgård och hämnas på hela familjen Cederbielke. Det står snabbt klart för Hedvig och Jakob att mysteriet runt Cederbielkes skatt inte är över – det har bara börjat.    

Medan jakten på en farlig mördare inleds, blir Hedvig utsatt för ett stort svek som gör att hon måste omvärdera sina känslor för Jakob. Kommer hon att kunna förlåta honom?    

Till Skymning, den första delen i trilogin, finns en lärarhandledning för elever i mellanstadiet. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Omslag: Reine Rosenberg
Omslag: Reine Rosenberg
Ladda ned bild
Walter Falk
Walter Falk
Ladda ned bild

Länkar

Om oss

Med hängivenhet till våra författare och engagemang för varje titel har Bookmark Förlag etablerat sig som ett av Sveriges ledande bokförlag. Vår ambition är att ge ut verkligt starka och unika titlar inom allt från skön- och facklitteratur till barnböcker.

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye