Fonus hjälper fler att minnas sina nära och kära under allhelgona

Dela

För många är allhelgonahelgen den tid på året då vi ägnar extra mycket tanke åt dem vi har förlorat. För sjätte året i rad hjälper Fonus till att tända ljus på grav- och minnesplatser för dem som inte själva har möjlighet. Som förra året, finns även i år möjlighet till digital ljuständning – över hela världen.

Fonus tänder ljus på allhelgona åt de som inte kan
Fonus tänder ljus på allhelgona åt de som inte kan

Under allhelgona samlas människor över hela landet för att tända ljus och minnas sina nära och kära som gått bort. Ibland är det inte enkelt att ta sig till kyrkogården, men det känns viktigt att minnas och hedra anhöriga och vänner. Därför tänder Fonus ljus på kyrkogårdar och begravningsplatser runt om i landet för dem som själva inte kan. Förra året lanserades dessutom möjligheten att tända digitala ljus över hela världen.

- För dem som har anhöriga begravda långt bort, eller som på grund av ålder eller hälsa har svårt att besöka en gravplats, kan det vara svårt att ta sig till kyrkogården. För att hjälpa alla dessa tusentals människor började vi för sex år sedan att tända ljus på kyrkogårdar runt om i Sverige. Förra året tog vi även fram en interaktiv världskarta för digital ljuständning som gör att man kan tända ljus över hela världen. Det blev ett väldigt fint komplement till vår fysiska ljuständning som vi vet att många uppskattar och det var fint att se tusentals ljus lysa över världskartan, säger Conny Sohlberg, begravningsentreprenör på Fonus.

Initiativet har blivit en uppskattad tradition, och i fjol tändes nära 30 000 ljus på mer än 1000 kyrkogårdar i Sverige. Därtill tändes drygt 9 000 digitala ljus över hela världen, i länder som Indien, USA och Frankrike. Kartan är framtagen på både svenska och engelska och nu hoppas Fonus att ännu fler ska upptäcka den digitala ljuständningen.

- Det fina med den digitala ljuständningen är att man kan tända ett ljus för vem som helst, var man än befinner sig i världen. Det kan vara för en släkting som bott i ett annat land eller farmors hund som man spenderade alla somrar med under uppväxten. Oavsett vem man vill tända ett ljus för tycker jag att det är fint om man också stannar upp och reflekterar över vad de har betytt, och vågar stanna kvar i de känslor som dyker upp, både de fina och varma, och de sorgliga, säger Conny.

Länk beställning fysiska ljus.  

Länk till digital ljuständning. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Fonus ekonomisk förening erbjuder prisvärda och kvalitativa tjänster inom begravning och juridik. Fonus är Sveriges enda rikstäckande och mest anlitade begravningsbyrå, medan Familjens Jurist är Sveriges största plattform för juridisk rådgivning till privatpersoner. Inom Fonus ekonomisk förening finns även andra välkända varumärken som Vita Arkivet, Fondkistan, Bouppteckna.se och Farväl.se. Det gemensamma målet är att göra människors vardag tryggare och att vara ett stöd i beslut som rör livets stora frågor. Föreningen omsätter totalt 1,4 miljarder kronor och har 950 anställda på 300 kontor. Föreningen ägs kooperativt av cirka 1 125 organisationer runt om i Sverige. All vinst återinvesteras i företaget för att göra verksamheten ännu bättre för kunder, medarbetare och samhället i stort.

Följ Fonus

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Fonus

Så vill svenskarna vara klädda till sin sista vila18.3.2024 07:00:00 CET | Pressmeddelande

Kläder och stil är viktigt för de flesta, ett sätt att uttrycka sin personlighet och vem man är – både under livet och när man ska begravas. Men när det kommer till den sista vilan är det få som tänker på att skriva ner sina önskemål till anhöriga. Därför lanserar nu Fonus ett initiativ som uppmuntrar svenskarna att forma sin sista vila med sin personliga stil. "Det är ditt liv, dina val, ditt avsked", säger Conny Sohlberg på Fonus.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye