Svenska Brottningsförbundet

Maurten stödjer Svenska Brottningsförbundet med innovativ sportnutrition

Dela

Svenska Brottningsförbundet har ingått ett nytt samarbete med Maurten för att optimera brottarnas förutsättningar att prestera på toppnivå. Genom samarbetet får brottarna tillgång till Maurtens sortiment av innovativa kolhydratsprodukter, och den senast lanserade innovationen med hydrogelmix och bikarbonat – produkter som redan används av några av världens främsta uthållighetsidrottare.

Svenska Brottningsförbundets och Maurtens logga
Svenska Brottningsförbundets och Maurtens logga

Zakarias Tallroth, landslagschef på Svenska Brottningsförbundet säger:

– Vi är mycket nöjda med Maurtens produkter. De erbjuder exakt det vi behöver för att hantera intensiva mästerskap, träningsläger och återhämtning. Våra idrottare uppskattar särskilt att produkterna är skonsamma för magen, vilket är viktigt under mästerskap och läger.

Samarbetet sträcker sig över de Olympiska Spelen i Los Angeles 2028. Maurten kommer att spela en nyckelroll i brottarnas förberedelser mot Olympiska Spelen 2028. Vidare kommer Svenska Brottningsförbundet under avtalstiden samarbeta nära Maurtens R&D team i syfte att kunna ge dem än bättre förutsättningar.

Brottarnas fysiska krav vid både träning och tävling är unika i idrottssammanhang och något vi nu får chans att djupdyka i, säger Tobias Christensson, nutritions- och prestationschef på Maurten AB.

– Maurtens engagemang för att maximera våra idrottares prestationer är imponerande. Deras expertis och innovativa lösningar inom sportnutrition gör stor skillnad för våra brottare och stärker oss inför den kommande OS-cykeln, tillägger Tallroth.

Caroline Young, Marketing Lead på RLVNT/Maurten, delar sin entusiasm över samarbetet:

– Vi är mycket glada över att samarbeta med Svenska Brottningsförbundet. Vårt mål är alltid att erbjuda idrottare de bästa verktygen för att optimera deras prestationer, och det är inspirerande att se hur våra produkter bidrar till deras framgångar. Vi ser fram emot att utveckla detta partnerskap ytterligare.

Samuel Lund, generalsekreterare för Svenska Brottningsförbundet, avslutar:

– Vi är väldigt glada över detta samarbete med Maurten och RLVNT. Deras produkter har redan hjälpt många av världens främsta idrottare att nå nya höjder, och nu är det våra brottares tur att dra nytta av deras innovativa hydrogel-teknologi.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

  • Tobias Christensson, Head of Nutrition, Maurten
  • Caroline Young, Marketing Lead, RLVNT/Maurten
  • Zakarias Tallroth, Landslagschef, Svenska Brottningsförbundet
  • Samuel Lund, Generalsekreterare, Svenska Brottningsförbundet

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Svenska Brottningsförbundets och Maurtens logga
Svenska Brottningsförbundets och Maurtens logga
Ladda ned bild

Följ Svenska Brottningsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Brottningsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye