Håll Sverige Rent

Håll Sverige Rent nominerade till Signumpriset

Dela

Signumpriset uppmärksammar varje år det nordiska företag som utmärker sig i sitt långsiktiga arbete med att vårda och förvalta sitt varumärke – både kommunikativt och juridiskt. Signumpriset är instiftat av Groth & Co och delas 2025 ut för 30:e gången. Håll Sverige Rent är en av de nominerade till priset.

Håll Sverige Rent är nominerade till Signumpriset 2025. Foto: Håll Sverige Rent / Emma Grann
Håll Sverige Rent är nominerade till Signumpriset 2025. Foto: Håll Sverige Rent / Emma Grann

I över 40 år har Håll Sverige Rent arbetat långsiktigt för att förankra normen att inte skräpa ner – ett arbete som behövs för varje ny generation. Nu är Håll Sverige Rent är en av de nominerade till Signumpriset 2025. 

– Vår målmedvetenhet har byggt ett varumärke som står för handling och ansvar, något vi är stolta över att förmedla. Nomineringen till Signumpriset är ett erkännande för vårt engagemang och ett kvitto på att vårt budskap fortsätter att nå ut och inspirera till en framtid fri från skräp, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent. 

Övriga nominerade är GöteborgsOperan, Liljeholmens Group, Svensk Fastighetsförmedling och Ving Sverige. Vem som vinner presenteras den 16 januari på Stora Varumärkesdagen. 

Läs mer om Signumpriset på www.signumpriset.se

Håll Sverige Rents varumärkesresa 

1963: Svenska Naturskyddsföreningen startar kampanjen "Håll Naturen Ren" med fokus på nedskräpning. Symbolen med de tre granarna som speglas i vatten skapas. 

1982–1983: Aluminiumreturburkar införs, och Håll Sverige Rent bildas som en ideell stiftelse av Naturvårdsverket och Returpack för att motverka nedskräpning och främja återvinning. 

1983–2014: Organisationen startar Grön Flagg och Skräpplockardagarna för att engagera unga samt kampanjer för återvinning och avfallshantering. De utvecklar också riktade insatser för att hantera överblivna läkemedelsrester, skrotbilar och miljödiplomering av hotell och hamnar. Under en period driver de även en båtbottenvätt för att minska föroreningar i sjöar och hav. 

2015 och framåt: Håll Sverige Rent moderniserar sitt varumärke, fokuserar på förebyggande arbete och en enhetlig visuell identitet. Organisationen uppdaterar också sina värderingar och bygger en enhetlig varumärkesplattform med fokus på att stärka budskapet "Ingen skräpar ner." 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Håll Sverige Rent är nominerade till Signumpriset 2025. Foto: Håll Sverige Rent / Emma Grann
Håll Sverige Rent är nominerade till Signumpriset 2025. Foto: Håll Sverige Rent / Emma Grann
Ladda ned bild

Om oss

Skräpet finns överallt – i staden, i naturen och i havet. Håll Sverige Rent arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen. Vi samlar kunskap, driver opinion och tar fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa skräpet.

Håll Sverige Rent är en ideell obunden stiftelse. Vi har 90-konto och är därmed en del av Svensk insamlingskontroll.

Följ Håll Sverige Rent

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Håll Sverige Rent

Håll Sverige Rent lanserar "Fräschify 3000" – ett aprilskämt om ett verkligt skräpproblem31.3.2025 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Fimpar, snus och godisförpackningar är inte bara en vanlig syn i svenska städer – det är ett miljöproblem som kostar samhället över en halv miljard kronor om året. Skräpet skadar djur, natur och får människor att känna sig mindre trygga och trivsamma i sin omgivning. Ändå är det många som låter bli att slänga sitt skräp i papperskorgen – ofta för att det känns för kladdigt och ofräscht att hantera. Därför lanserar Håll Sverige Rent den 1 april kampanjen Fräschify 3000 – en humoristisk kommunikationskampanj med ett allvarligt budskap.

Så hög är kommunernas nota för skräpstädning24.3.2025 09:00:00 CET | Pressmeddelande

Senast den 31 mars ska alla Sveriges kommuner rapportera in sina kostnader för att hantera nedskräpningen. Detta enligt en förordning som bygger på principen att förorenaren betalar. Nu ska de som producerar vissa engångsplastprodukter stå för sin del av skräpnotan. Den senaste rapporteringen visar att kostnaderna för nedskräpning översteg en halv miljard kronor. Här kan du se vad skräpet kostar i varje kommun.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye