Smash Into Pieces tävlar för Håll Sverige Rent i Postkodmiljonären
Nu på fredag ställer sig rockbandet Smash Into Pieces i hetluften i TV4:s populära frågesportprogram Postkodmiljonären – och de gör det för en god sak. Som ambassadörer för Håll Sverige Rent tävlar de för chansen att vinna en miljon kronor till organisationens arbete mot nedskräpning.

Bandet har sedan tidigare engagerat sig i flera av Håll Sverige Rents initiativ, bland annat kampanjerna Skräpplockardagarna, där barn och unga deltar i skräpplockning, samt Hela Sverige plockar skräp, som äger rum i samband med World Cleanup Day i september. När möjligheten att tävla i Postkodmiljonären för organisationens räkning dök upp, tvekade de inte en sekund.
– Självklart tackade vi ja! Vi såg det som en fantastisk möjlighet att bidra till arbetet mot nedskräpning samtidigt som det blev en spännande personlig utmaning. Vi har ju vuxit upp med det här programmet, så det känns riktigt häftigt att få vara med, säger Chris Adam Hedman Sörbye, sångaren i bandet.
Inför tävlingen har bandmedlemmarna lagt ner tid på att förbereda sig.
– Jag har ställt klockan en timme tidigare varje morgon för att plugga historia. Sen har jag kompletterat med lite lågstadie-matte också – det vore ju riktigt pinsamt att åka ut på en för enkel fråga och vi vill ju verkligen ta hem miljonen åt Håll Sverige Rent, säger Benjamin Jennebo, grundaren och gitarrist i bandet.
Hur det går för Smash Into Pieces får vi se på fredag kl. 19.30 i TV4.
Samarbetet mellan Håll Sverige Rent och Smash Into Pieces fortsätter även under 2025, med flera gemensamma aktiviteter redan inplanerade. Under Skräpplockardagarna kommer bandet att delta i en skräpplockning tillsammans med skolelever. Dessutom arrangerar Håll Sverige Rent en skräpplockning i samband med bandets framträdande på Örebro Stadsfestival, där de uppträder tillsammans med bland andra Markus & Martinus. Och vem vet – det kan dyka upp fler spännande överraskningar under året.
– Vi är väldigt glada och tacksamma över samarbetet. Det ger en extra kraft åt våra kampanjer, särskilt Skräpplockardagarna, där det är viktigt att barnen ser att även vuxna tar ansvar, engagerar sig och föregår med gott exempel, säger Lisa Possne Frisell, kommunikationschef på Håll Sverige Rent.
Nyckelord
Kontakter
Lisa Possne FrisellKommunikationschef
Tel:070-723 44 92Lisa.Possne@hsr.seLisa StålstiernaSteelstar Agency
Tel:073-999 20 83lisa@steelstar.seBilder


Om oss
Skräpet finns överallt – i staden, i naturen och i havet. Håll Sverige Rent arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen. Vi samlar kunskap, driver opinion och tar fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa skräpet.
Håll Sverige Rent är en ideell obunden stiftelse. Vi har 90-konto och är därmed en del av Svensk insamlingskontroll.
Följ Håll Sverige Rent
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Håll Sverige Rent
Skräpet – en festmåltid för råttorna16.4.2025 07:30:00 CEST | Pressmeddelande
Vårsolen lockar fler människor ut på stan, och med uteserveringar och picknick ökar också mängden skräp i våra städer. Men det vi lämnar efter oss blir en festmåltid för en oönskad gäst – råttan.
Här är de bäst i Sverige på att engagera barn i skräpplockning14.4.2025 08:35:00 CEST | Pressmeddelande
Håll Sverige Rents stora Skräpplockardagar har varit i gång sex veckor och redan nu är nästan 600 000 personer anmälda, varav 500 419 barn. I Stockholm plockar nu drygt var tredje barn skräp, i Göteborg var fjärde och i Malmö var femte. Bäst av alla är de just nu i Arjeplog i Norrbottens län där 9 av 10 barn i åldern 1–16 år i kommunen plockar skräp.
Nya siffror: så mycket skräpar vi ner i Sverige8.4.2025 08:30:00 CEST | Pressmeddelande
I dag släpper Håll Sverige Rent sin årliga Skräprapport med ny statistik, fakta och analyser om nedskräpningen i Sverige. Rapporten följer trender kring nikotinskräp – fimpar, snus och vejps – samt lustgastuber, och granskar det förbjudna och reglerade skräpet, såsom plastkorkar, engångsmuggar och plastpåsar. Nya mätningar visar hur många skräp du passerar under en kilometers promenad till jobbet, och en djupdykning i skräpet på svenska stränder avslöjar alarmerande nivåer längs Västerhavets kust. LADDA NER SKRÄPRAPPORTEN 2025 - KLICKA HÄR
Håll Sverige Rent lanserar "Fräschify 3000" – ett aprilskämt om ett verkligt skräpproblem31.3.2025 10:00:00 CEST | Pressmeddelande
Fimpar, snus och godisförpackningar är inte bara en vanlig syn i svenska städer – det är ett miljöproblem som kostar samhället över en halv miljard kronor om året. Skräpet skadar djur, natur och får människor att känna sig mindre trygga och trivsamma i sin omgivning. Ändå är det många som låter bli att slänga sitt skräp i papperskorgen – ofta för att det känns för kladdigt och ofräscht att hantera. Därför lanserar Håll Sverige Rent den 1 april kampanjen Fräschify 3000 – en humoristisk kommunikationskampanj med ett allvarligt budskap.
Så hög är kommunernas nota för skräpstädning24.3.2025 09:00:00 CET | Pressmeddelande
Senast den 31 mars ska alla Sveriges kommuner rapportera in sina kostnader för att hantera nedskräpningen. Detta enligt en förordning som bygger på principen att förorenaren betalar. Nu ska de som producerar vissa engångsplastprodukter stå för sin del av skräpnotan. Den senaste rapporteringen visar att kostnaderna för nedskräpning översteg en halv miljard kronor. Här kan du se vad skräpet kostar i varje kommun.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum