Svenska Friidrottsförbundet

Ackreditering för sommarens juniormästerskap öppen

Dela

Ackrediteringssystemen för sommarens två juniormästerskap i Sverige har öppnat. Det är första gången ett land är värd för båda mästerskapen och två spännande juliveckor väntar. U23-EM i Gävle är först ut, 11-14 juli, och därefter följer U20-EM i Borås, 18-21 juli. Flera av de svenska friidrottarna som siktar på mästerskapet har redan tagit för sig på internationella seniormästerskap.

U23-EM Gävle, 11-14 juli

Den svenska truppen förväntas bli stor och bland de aktiva som siktar på mästerskapet återfinns bland annat Andreas Kramer, Henrik Larsson, Austin Hamilton, Suldan Hassan, Wictor Pettersson, Bianca Salming, Irene Ekelund, Vanessa Kamga och Lisa Gunnarsson.

Uttagningarna startar i slutet av maj och presenteras på friidrott.se, där uttagningskriterer också finns

Ackrediteringssidor:

Deadlines:

  • Ackreditiering + boeden på mediehotell: 5 juni
  • Ackreditering utan boende: 28 juni

Mer information och kontakt:

U20-EM Borås, 18-21 juli

I tävlingarna i Borås är en viktig måltavla. Carl Bengtström, Carl af Forselles, Arvid Mägi Theorin, Omar Nuur, Emil Millán de la Olivas, Tilde Johansson, Gaël De Coninck och Lovisa Bivstedt är alla i åldergruppen för mästerskapet. Till Borås väntas även Jakob Ingebrigtsen, Norge.

Uttagningarna starar i början av juni och även de kommer att presenteras på friidrott.se, där uttagningskriterierna också finns. 

Ackrediteringsinformation:

Deadlines: 

  • Ackreditiering + boeden på mediehotell: 12 juni
  • Ackreditering utan boende: 5 juli

Mer information och kontakt:

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Svenska Friidrottsförbundet
Svenska Friidrottsförbundet
Heliosgatan 3
SE-120 30 Stockholm

010-476 53 30http://www.friidrott.se

Svensk Friidrott uppgift är att främja, utveckla, organisera och administrera friidrotten i Sverige, samt att företräda den internationellt och ansvara för landslagets verksamhet. Förbundet bildades 1895 och är ett av Sverige största idrottsförbund med drygt 600 000 medlemmar, organiserade i knappt 1 000 föreningar. I tillägg deltar varje år över en halv miljon svenskar i motionslopp och nästan var fjärde vuxen svensk löptränar minst en gång i veckan. Svensk Friidrott står för en idrott som är för alla, där man agerar tillsammans. En idrott som är rättvis och ärlig, och en individuell utmaning.

Följ Svenska Friidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Friidrottsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum