Hermods AB

Äldreomsorgslyftet - en viktig satsning på vidareutbildning

Dela

Äldreomsorgslyftet har möjliggjort för många kommunala och privata aktörer inom vård och omsorg att erbjuda utbildning för ny och befintlig vårdpersonal på betald arbetstid. Staten har finansierat denna satsning som bedöms att kunna ge 10 000 heltidstjänster för undersköterskor och vårdbiträden. En satsning som Hermods välkomnar då den ligger helt rätt i tiden.

-Det är nu viktigare än någonsin att fler undersköterskor och vårdbiträden får möjlighet att bli behöriga genom vidareutbildning och att arbetsgivare kan behålla kompetent personal genom att de blir behöriga, säger Lotta Asp, affärsutvecklingschef, Hermods Komvux

Många fördelar med jobb och studier samtidigt

Hermods har under många år bedrivit distansutbildningar för att underlätta för personal inom vården att utbilda sig som saknar behörighet. Lotta förklarar att de tog fram detta utbildningskoncept då många arbetsgivare haft duktiga vikarier men som inte kunna få tillsvidareanställning för att de saknat behörighet.

- Vi har skräddarsytt utbildningar inom vård och omsorg, med ett koncept vi tror är bra för alla parter. Här de som arbetar studera samtidigt och bli behöriga inom 6–7 månader. Det här går snabbare än en vanlig utbildning då tidigare erfarenheter kan valideras och de behöver inte ta studielån eftersom de arbetar samtidigt.

Under året har över 300 deltagare startat utbildningar via Hermods företagsutbildningar inom vård och omsorg där 94 procent är nöjda med upplägget.

- Många som läst våra företagsutbildningar är nöjda med utbildningens utformning. De har webbinarier och samma lärare under varje moment. Eleverna kan koppla ihop studieuppgifterna med sina dagliga arbetsuppgifter, vilket leder till fina diskussioner kring olika ämnen, säger Lotta Asp.

Lotta avslutar med att säga:

- Vi på Hermods har arbetat under lång tid med kompetensutveckling och utbildning inom vård och omsorg på distans och i klassrum. Regeringens satsning genom Äldreomsorgslyftet är ett bra sätt för arbetsgivare att kunna satsa på utbildningar för sin personal.

Mer information:  

https://www.hermods.se/utbildningar-och-tjanster/foretagsutbildning/vard-ochomsorg/ 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Hermods AB
Hermods AB
Sveavägen 34
111 34 Stockholm

08-410 251 00https://www.hermods.se/

Hermods AB grundades 1898 och är ett av Sveriges äldsta utbildningsföretag. Våra yrkeshögskolor, gymnasieskolor, vuxenutbildningar och SFI hjälper varje år över 70 000 studerande och deltagare med utbildning, coachning och jobbmatchning. Vår vision är att vara ledande inom sysselsättning, integration och utbildning. Hermods ingår i AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag, som vill skapa en bättre framtid genom utbildning med hög kvalitet, goda resultat och nytänkande.

Följ Hermods AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hermods AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum