Bookmark Förlag

Alex Schulman är tillbaka med århundradets kärlekshistoria

Dela

I dag släpps Alex Schulmans efterlängtade roman Bränn alla mina brev. Författaren beger sig på jakt efter ursprunget till familjens vrede, men hittar i stället århundradets kärlekshistoria.

© Adrian Pehrson
© Adrian Pehrson

Tre tidsperspektiv, två generationer, en hemlighet. I romanen Bränn alla mina brev börjar Alex Schulman nysta i ursprunget till sitt inre mörker. Han följer ledtrådar som tar honom flera decennier tillbaka i tiden – till en händelse som kom att förändra allt: mormor Karin Stolpes hemliga kärleksaffär.

"Det känns fint att låta min mormor få en egen röst efter att hon har tvingats tiga i årtionden", säger Alex Schulman.

Handlingen i Bränn alla mina brev spänner över nästan nittio år, och med hjälp av dagboksutdrag och autentiska brev avtäcker Alex Schulman århundradets romans och dess tragiska följder. Det är en gripande och djupt personlig skildring av passion och svartsjuka, och hur ett möte i det förflutna kan skapa svallvågor genom generationer. 

"Aldrig har jag varit så förväntansfull inför en lansering som den här gången", säger Bookmarks förlagschef Claes Ericson. "Det är en unik historia, både vad gäller innehåll och hur den berättas."

Om Alex Schulman:
Alex Schulman debuterade 2009 med den skönlitterära romanen Skynda att älska, tillägnad sin bortgångne pappa Allan Schulman. Den populärfilosofiska boken TID – Livet är inte kronologiskt, skriven tillsammans med podcastkollegan Sigge Eklund, blev 2015 års bäst sålda biografi. Hans roman Glöm mig, som handlar om sökandet efter försoning med en alkoholiserad mamma, hyllades av både läsare och kritiker. Boken blev "Årets bok 2017".

För förfrågan om recensionsex, vänligen kontakta:
Stephanie Demmler, Bookmark Förlag: 073-951 09 05 eller stephanie.demmler@bookmarkforlag.se 

För intervjuförfrågningar, vänligen kontakta:
Pontus Formgren, presschef Perfect Day Media: 072-521 60 33 eller pontus.formgren@perfectdaymedia.se 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

© Adrian Pehrson
© Adrian Pehrson
Ladda ned bild
Omslag: Sigge Eklund
Omslag: Sigge Eklund
Ladda ned bild
© Alexander Dahl
© Alexander Dahl
Ladda ned bild
© Alexander Dahl
© Alexander Dahl
Ladda ned bild
© Alexander Dahl
© Alexander Dahl
Ladda ned bild
© Alexander Dahl
© Alexander Dahl
Ladda ned bild

Länkar

Om

Bookmark Förlag
Bookmark Förlag
Kungsgatan 58
111 22 Stockholm

http://www.bookmarkforlag.se/

Förlaget för kräsna bokälskare.

BOOKMARK FÖRLAG är ett av Sveriges yngsta och starkast växande allmänutgivande förlag. Vi ger ut unika och dramatiska titlar som är svåra att lägga ifrån sig, och har såväl svenska som utländska författarskap. Vi arbetar hårt för att nå ut med våra titlar och vi har haft förmånen att få fina mottaganden.

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum