Svenska Orienteringsförbundet

Alexandersson Årets orienterare för sjunde gången

Dela

Tove Alexandersson har ännu en gång utsetts till Årets orienterare. Under lördagen mottog hon utmärkelsen för sjunde gången. "Det känns bra att jag har presterat så bra under året att jag än en gång får priset", säger Alexandersson.

Tove Alexandersson prisad (fri bild)
Tove Alexandersson prisad (fri bild)

På VM i Norge bärgade Tove Alexandersson tre guld av tre möjliga och för sjätte året i följd vann hon även världscupen.

Faktum är att totalen var säkrad redan före världscupfinalen i Kina och sammantaget blev det seger för Alexandersson i åtta av nio deltävlingar.

Redan i början av 2019 blev det dessutom ett knippe internationella medaljer ytterligare i skidorientering. Bland annat två VM-guld och ett EM-guld.

Under lördagen mottog Alexandersson utmärkelsen Årets orienterare. Utmärkelsen har delats ut sedan 1948 och sedan tidigt 70-tal är det landets sportjournalister som röstar fram vem som ska föräras titeln.

Tove Alexandersson har nu utsetts till Årets orienterare sju gånger. (Tvåa i den maratontabellen är Ulla Lindqvist och Helena Bergman vilka korats till Årets orienterare fem gånger var.)

- Det känns bra att jag har presterat så bra under året att jag än en gång får priset. 2019 har varit min bästa säsong hittills och jag har presterat på topp i i stort sett alla värdetävlingar, säger Tove Alexandersson.

Kontakter

Bilder

Tove Alexandersson prisad (fri bild)
Tove Alexandersson prisad (fri bild)
Ladda ned bild

Om

Svenska Orienteringsförbundet
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

010-4765360http://www.svenskorientering.se/

Svenska Orienteringsförbundet består av 600 föreningar med 86 000 medlemmar. Vi är en idrott för alla, med framgångsrika landslag, en omfattande tävlings- och ungdomsverksamhet samt aktiviteter som hittaut, naturpasset och motionsorientering för allmänheten. Våra medlemsföreningar arrangerar varje år runt 600 tävlingar och stora evenemang som Tiomila och O-Ringen.

Följ Svenska Orienteringsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Orienteringsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum