Jönköpings kommun

Alfred Dalinskolans går över till delvis distansundervisning

Dela

Från och med måndag 25 januari införs delvis distans- och fjärrundervisning för eleverna på Alfred Dalinskolan. Beslutet är en åtgärd för att minska trängseln i skolans lokaler och gäller till och med 12 februari, men kan komma att förlängas.

Den tillfälliga distansundervisningen beror inte på en ökad smittspridning på skolan, utan är taget utifrån en sammanvägd bedömning av läget.

- Alfred Dalinskolan har från pandemins start förändrat rutiner och arbetssätt för att minska trängseln och risken för smittspridning på skolan. Bland annat så började skolan med undervisning i hemklassrum i förra veckan. Tyvärr ser vi inte att dessa åtgärder har fått de effekter på trängseln som vi önskat. Skolans lokaler är begränsade och vi ser nu inga andra möjligheter än att införa tillfällig delvis distansundervisning, säger Charlotte Olsson, verksamhetschef grundskola i Jönköpings kommun.

Beslutet innebär att en årskurs i taget har distansundervisning under en veckas tid. De övriga två veckorna har eleverna närundervisning i skolans lokaler. Vid distansundervisningen följer eleverna sitt ordinarie schema och lärare undervisar via plattformen Teams.

Skolans elever och vårdnadshavare har under dagen fått information via Vklass om den tillfälliga distans- och fjärrundervisningen och hur den ska bedrivas.

Kontakt:

Verksamhetsfrågor:
Charlotte Olsson, verksamhetschef grundskola, 036-10 67 40, charlotte.olsson@jonkoping.se

Hälsorelaterade frågor:
Jenny Lorefors, skolläkare, 0733-388 99 33, jenny.lorefors@jonkoping.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 12 000 medarbetare för att ge våra 142 600 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

Pressinbjudan: Miljardsatsning på framtidens äldreboenden24.2.2021 09:00:00 CETPressmeddelande

För att möta framtidens behov investerar kommunen en miljard kronor i fyra äldreboenden de närmaste åren. Media bjuds in till en pressträff vid nya Vilhelmsrogården, som precis börjat att byggas, för att få veta mer om satsningarna. Med på pressträffen är kommunalråd Ilan de Basso (S), Ann-Marie Hedlund (L) och Karin Widerberg (S) (ordförande respektive 1:e vice ordförande i äldrenämnden). Tänk på att hålla avstånd till varandra under pressträffen. Tid: 25 februari klockan 10.30 Plats: Vilhelmsrogården, Strandängen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum