Saco

Allt fler yrkesverksamma medlemmar i Sacoförbunden

Dela

Sacoförbunden ökar sammanlagt med 14 972 yrkesverksamma medlemmar under 2020, vilket ger en medlemsökning på 2,8 procent.

Fotograf: Knut Capra Pedersen
Fotograf: Knut Capra Pedersen

Totalt är nu 553 832 yrkesverksamma medlemmar i något av Sacofederationens förbund. Årets ökning av yrkesverksamma medlemmar är procentuellt nästan dubbelt så stor som förra årets. 2019 ökade vi med 1,6 procent och i år med 2,8.

– Det är mycket glädjande att allt fler ser nyttan av ett fackligt medlemskap. Säkert spelar pandemin in, men federationen som helhet har också haft en positiv utveckling i många år, säger Sacos ordförande Göran Arrius.

Flera förbund ökar under 2020 mycket bland yrkesverksamma.
– Coronapandemin har skapat en mer osäker arbetsmarknad än på mycket länge. Starka fack som kan tillvarata medlemmarnas behov på rätt sätt är viktiga för hela samhällsutvecklingen, säger Göran Arrius.

Även på totalen ökar Sacofederationen. Totalt är nu 709 391 medlemmar i Sacofederationen. Det är en procentuell ökning på 0,4 procent.

– Bland yrkesverksamma har vi haft ett starkt inflöde. På studentsidan har de bristande möjligheterna att fysiskt träffa studenter på lärosätena gjort att medlemsutvecklingen gått något långsammare, säger Göran Arrius.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Fotograf: Knut Capra Pedersen
Fotograf: Knut Capra Pedersen
Ladda ned bild

Länkar

Om

Saco
Saco
Lilla Nygatan 14
Stockholm

08-613 48 00https://www.saco.se/

Saco, Sveriges akademikers centralorganisation, driver akademikernas intressen på arbetsmarknaden. Genom opinionsbildning, egna studier och aktiviteter kämpar vi för att utbildning ska löna sig.

Följ Saco

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Saco

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum