Svenska Basketbollförbundet

Amanda Zahui prisar basketinsatser för barn och unga under pandemin

Dela

Med initiativet LOKA Lockdown Heroes vill Svensk Basket och Loka Heroes sprida pepp och inspiration när det behövs som mest. Just nu, under pandemi och restriktioner, har föreningslivet stora utmaningar. Tillsammans med svenska basketstjärnan och WNBA-meriterade centern, Amanda Zahui, utlyses nu en tävling med chans att vinna ett stipendium på 25 000 kr till lag- eller klubbkassan.

Under våren har Basketsverige kunnat nominera personer som gjort något särskilt kreativt eller betydelsefullt för sitt lag eller basketklubb under omständigheterna som följt i pandemins spår. I sociala medier under #LokaLockdownHeroes, har personerna lyfts fram och hyllats för sitt engagemang för barn och ungdomar. Tillsammans med Amanda Zahui, kommer Svensk Basket och Loka Heroes nu att utlysa en tävling där svenska folket får chansen att rösta fram en LOKA Lockdown Hero som står som slutlig vinnare. Amanda bjuder även in samtliga nominerade att sitta i publiken vid Sveriges nästa basketlandskamp, vilket sker så fort restriktionerna tillåter. 

- Vi vill alla bara få umgås med nära och kära, och spela basket som vanligt igen efter ett år med lockdowns och restriktioner. Därför känns det väldigt roligt att kunna ge lite extra pepp till alla som fortsätter kämpa och sprider glädje ute i klubbarna, deras engagemang är viktigare än någonsin just nu, säger Amanda Zahui.

På lokaheroes.se hittas de nominerade som har chansen att vinna tävlingen, från och med idag 3 juni finns möjligheten att rösta på sin favorit. Den som fått flest röster när tävlingen avslutas 20 juni utses till årets LOKA Lockdown Hero och prisas med ett stipendium på 25 000 kr till lag- eller klubbkassan. Vinnaren tillkännages i ett pressmeddelande och på Loka Heroes sociala medier. 

Loka Heroes har alltid stöttat människor som gör skillnad i samhället med hjälp av basket och det är tydligt att det finns otroliga eldsjälar i varenda klubb som förtjänar att uppmärksammas. 

- Under våren har Basketsverige gjort ett fantastiskt jobb med att lyfta sina baskethjältar! Vi har fått in nomineringar från norr till söder och det har varit allt från spelare, ledare, vaktmästare och sportchefer som har blivit nominerade. I dessa tider värmer det extra mycket att se vilka insatser som görs för barn och ungdomar, säger Anna-Stina Hallberg, Marknadschef LOKA.

Om Loka Heroes

Loka Heroes är ett initiativ från Loka (Spendrups Bryggeri) och Svenska Basketbollförbundet. Tillsammans hittar, peppar och stöttar vi människor som gör skillnad i samhället med basket som verktyg. Basket är Sveriges mest jämställda och integrerade sport, därför tror vi på att basket kan göra skillnad inom två av samhällets stora utmaningar - hälsa och mångfald. Loka Heroes stöttar Heroes med finansiering, kunskap, utrustning, nätverk och kommunikation att nå ut. Loka Heroes strävar efter att inspirera fler till att göra skillnad i samhället med hjälp av basket. Sedan starten 2016 har Amanda Zahui B. varit ambassadör för Loka Heroes.

Läs mer på lokaheroes.se eller på facebook.com/lokaheroes.

Presschef Spendrups: Rose–Marie Hertzman, Rose-Marie.Hertzman@spendrups.se, 0708-95 25 67
Marknadschef Loka: Anna-Stina Hallberg, anna-stina.hallberg@spendrups.se, 070 202 92 17
Projektledare Svenska Basketbollförbundet: Mats Elsnitz, mats.elsnitz@basket.se, 070-676 45 20

Om Loka

Loka, som är marknadsledare på smaksatt vatten, kommer från hälsokällan i Bergslagen. Människor har vallfärdat till hälsokällan i flera århundraden för att dricka av det mytomspunna vattnet. Innan vattnet tappas på flaska, kolsyras det lätt, salter tillsätts för att uppnå ett önskat mineralinnehåll och naturliga aromer tillsätts för att ge den goda smaken. Loka innehåller varken socker, sötningsmedel eller kalorier.

Om Svensk Basket

En gränslös gemenskap där en livslång passion skapar vinnare för livet. Så lyder vår vision och vi ska ta oss dit på sättet vi är. Se hela människan, våga ta ställning och se olikheter som nycklar till framgång. I Svensk Basket är vi över 100 000 medlemmar och 37 000 spelare som finns över hela landet. Vi är den fjärde mest populära sporten i Sverige bland ungdomar. 

Nyckelord

Bilder

Länkar

Om

Svenska Basketbollförbundet
Svenska Basketbollförbundet
Besöksadress Skansbrogatan 7
Stockholm

http://www.basket.se

Svenska Basketbollförbundet, som bildades 1952, har i uppgift att leda utvecklingen av basket i Sverige. Prioriterade områden är tävling, utveckling/utbildning och landslagsverksamheten. Vi vill vara Sveriges mest tillgängliga nationalsport.

Följ Svenska Basketbollförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Basketbollförbundet

Silvana Imam släpper ”Känslan” – Sveriges officiella låt till Basket-EM7.6.2021 08:06:29 CEST | Pressmeddelande

Lekfull, medryckande, pang på och magisk som den bästa av basketmatcher. Nu kommer ”Känslan”, basketambassadören Silvana Imams låt till basket-EM som avgörs i Spanien 17–27 juni. Medverkar i låtens video gör landslagsstjärnorna Frida Eldebrink och Kalis Loyd. I samband med släppet lanseras även en klädkollektion ihop med adidas där överskottet används till ett stipendium vars syfte blir att främja basket som inkluderande kraft. Låten släpps 14 juni.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum