Fastighetsägarna

Anders Holmestig ny vd för Fastighetsägarna Sverige

Dela

Fastighetsägarna Sveriges styrelse har utsett Anders Holmestig till ny vd. Anders ersätter Reinhold Lennebo som går i pension. Anders tillträder i början av sommaren 2020.

Anders Holmestig. Foto: Hans Berggren.
Anders Holmestig. Foto: Hans Berggren.

Anders Holmestig kommer närmast från LRF där han är vice VD och näringspolitisk chef. Dessförinnan har han arbetat som bland annat politiskt sakkunnig i Statsrådsberedningen och ansvarig för näringslivs- och samhällsfrågor på ICA-handlarnas förbund.

– Vi är mycket nöjda med rekryteringen av Anders Holmestig till ny vd. Det är fantastiskt roligt att vi kan attrahera en ny VD med bred erfarenhet av både påverkansarbete och politiskt arbete. Med Anders erfarenhet från regeringskansliet och LRF (Lantbrukarnas Riksförbund) får vi en vd som har stor erfarenhet från opinionsbildning och av att arbeta mitt i den politiska vardagen och i en organisation som har flera likheter med vårt eget Fastighetsägarna. Anders Holmestigs uppdrag blir nu att fortsätta det positionsarbete som står högt på agendan och som syftar till att ytterligare förstärka våra möjligheter till att göra relevant nytta både för medlemmar och för samhällets utveckling, säger Lennart Sten, styrelseordförande Fastighetsägarna Sverige.

– Jag är mycket glad och stolt över att få möjlighet att leda Fastighetsägarna Sverige. Jag ser fram emot att få fortsätta utveckla Fastighetsägarna och det arbete som gjorts för att synliggöra fastighetsbranschens viktiga roll i samhällsbygget, säger Anders Holmestig.

Reinhold Lennebo fortsätter som vd fram till sommaren 2020.

– Det känns efter 11 år som VD rimligt och rätt att sluta. Jag har ju passerat min avtalade pensionsålder och det är dags att lämna över. Nu ser jag försiktigt fram emot att få trampa nya stigar i livet. Det har jag ju gjort förr och det brukar bli spännande, säger Reinhold Lennebo, vd Fastighetsägarna Sverige.

För mer information:
Lennart Sten, styrelseordförande: 070–697 81 70
Anders Holmestig: 076–100 76 13

Kontakter

Bilder

Anders Holmestig. Foto: Hans Berggren.
Anders Holmestig. Foto: Hans Berggren.
Ladda ned bild

Om

Fastighetsägarna
Fastighetsägarna
Drottninggatan 33, Box 16132
103 23 Stockholm

https://www.fastighetsagarna.se/

Vi arbetar för en väl fungerande fastighetsmarknad


Fastighetsägarna är branschorganisationen som arbetar för en väl fungerande fastighetsmarknad. Våra 15 000 medlemmar äger och hyr ut bostäder och lokaler över hela landet. Vi representerar såväl de största börsnoterade fastighetsbolagen, kommunägda bostadsbolag som privata fastighetsföretag och bostadsrättsföreningar.

Följ Fastighetsägarna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Fastighetsägarna

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum