Alecta

Anders Munk ny chefaktuarie på Alecta

Dela

Anders Munk blir ny chefaktuarie på Alecta. Anders kommer närmast från rollen som chefaktuarie på AMF och var dessförinnan chefaktuarie på KPA Pension.

– Det är mycket glädjande att kunna välkomna Anders till Alecta. Anders är en av Sveriges mest erfarna aktuarier inom traditionell försäkring och kommer kunna bidra med sin kompetens i hela Alectas verksamhet, säger Alectas produktchef Fredrik Palm, tillika chefaktuarie tills Anders tillträder sin tjänst i juli.

– Den tid vi lever i är på många sätt utmanande för tjänstepensionsbolagen. Vi har unikt låga marknadsräntor att förhålla oss till samtidigt som vi står inför en ny rörelsereglering och nya redovisningsregler för försäkringskontrakt de närmaste åren. I det läget känns det viktigt att förstärka Alectas aktuariella analyskapacitet på det sätt vi gör genom att anställa Anders, säger Fredrik Palm.

– Det är en stor ära att få förtroendet som chefaktuarie på Alecta och jag ser fram emot att bli en del av verksamheten. Jag har genom åren följt Alecta och är imponerad av bolagets effektivitet och framgångar, säger Anders Munk.

Som chefaktuarie på Alecta kommer Anders ansvara för aktuariefunktionen vilket bland annat innebär ett ansvar för att utvärdera och bedöma de antaganden som tillämpas i värderingen av Alectas försäkringsåtaganden.

För mer information, kontakta
Johan Anderson, presschef, Alecta tel: 070-288 68 11, johan.anderson@alecta.se
Fredrik Palm, chef för Produkt, Alecta tel: 08-441 63 16, fredrik.palm@alecta.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Alecta
Alecta
Regeringsgatan 107
10373 Stockholm

08-441 63 29http://www.alecta.se

Alecta är förvaltare av tjänstepension sedan 1917. Vårt uppdrag är att ge kollektivavtalade tjänstepensioner så stort värde som möjligt för både våra företags- och privatkunder. Det gör vi genom god avkastning, bra kundservice och låga kostnader. Vi förvaltar drygt 750 miljarder kronor åt våra ägare som är 2,3 miljoner privatkunder och 33 000 företagskunder.

Följ Alecta

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Alecta

Rekordlåga avgifter i ny avtalsperiod för ITP23.10.2018 09:00Pressmeddelande

Alectas finansiella rapport tredje kvartalet 2018 Siffror inom parentes avser nyckeltal per 30 september 2017 • Alecta Optimal Pensions avkastning var 9,7 procent i årstakt den senaste femårsperioden (11,5). • Förmånsbestämd försäkrings avkastning var 7,5 procent i årstakt den senaste femårsperioden (8,3). • Förvaltningskostnadsprocent för pensionsprodukter exklusive valcentraler var 0,05 (0,06) • Kapitalförvaltningskostnadsprocent var 0,021 (0,022).

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum