Spring Wine & Spirits AB

Anna de Codorníu i blomsterskrud signerad Clara Hallencreutz

24.4.2017 09:51 | Spring Wine & Spirits AB

Dela

Inför sommaren 2017 inleder det spanska vinhuset Codorníu ett designsamarbete med konstnären Clara Hallencreutz. Med inspiration hämtad från sin konst har Clara Hallencreutz valt att klä den ekologiska premiumcavan Anna de Codorníu i en vacker vit blomsterskrud - vilket också går i linje med vårens och sommarens stora blomstertrend. Cavan kommer säljas i en limiterad upplaga och lanseras på Systembolaget i mitten av maj.

Anna de Codorníu Organic Brut signerad Clara Hallencreutz
Anna de Codorníu Organic Brut signerad Clara Hallencreutz

För första gången släpps en av Spaniens mest sålda premiumcava Anna de Codorníu i en limiterad design. Bakom designen står den svenska konstnären Clara Hallencreutz, känd för sina nyskapande konstverk som varvas av både pop, surrealism och geometrisk abstraktion. Ett återkommande inslag i hennes konst är blommor i olika konstellationer – både till färg och form. Det är också blomstermotiv som legat till grund för Anna de Codorníu limiterade design.

– I min konst använder jag ofta vardagliga objekt, såsom blommor, spagetti, godis etc., som byggstenar i min installation. Min studio är som en vit canvas och varje föremål representerar ett penseldrag. Blommor, som jag använt för Anna de Codorníus omslag, är naturens egna penseldrag. Jag har utgått från den vita originalflaskan och gjort ett subtilt mönster av vitt blomster som får symbolisera den levande och ekologiska drycken. Ett vackert inslag på vårens och sommarens dukade bord, säger konstnären Clara Hallencreutz.

Utökat designsamarbete med Richmond & Finch

Samtidigt som Anna de Codorníu släpps i en ny limited edition kommer Richmond & Finch att lansera en begränsad utgåva av sina populära Iphone skal i Claras Hallencreutz vackra blommönster. Även här är det första gången som Richmond & Finch inleder ett designsamarbete för sina modeaccessoarer. Clara Hallencreutzs blommönster passar väl in i den nya SS17-kollektionen som låtit sig inspirerats av årets stora blomstertrend. Denna designkollektion släpps samma dag som den limiterade utgåvan av Anna de Codorníu och kommer att säljas i utvalda butiker runt om i Sverige. 

Om vinet

Anna de Codorníu är en premiumcava där druvan Chardonnay utgör större delen av blenden, vilket ger den en torr och elegant stil. Vinets doft är full av behagliga toner av tropiska frukter, som ananas, men även av citrus, grapefrukt och lime. Smaken är behagligt avrundad, torr och fräsch med inslag av citrus. Den eleganta smaken gör vinet lämpligt som aperitif och till lätta fisk- och skaldjursrätter. Varför inte till sushi, sashimi eller milt kryddad carpaccio? Anna de Codorníu är en av Spaniens mest sålda premiumcava och är sedan sommaren 2016 ekologisk.

Fakta: Anna de Codorníu Organic Brut

Ursprung: Spanien, Katalonien | Producent: Codorníu, Spring Wine & Spirits AB| Alkoholhalt: 11,5% vol | Art.nr: 736901 | Pris: 109 kr flaska 75 cl | Distribution: Systembolagets ordinarie sortiment. Den limiterade designen släpps i mitten av maj. 

Läs mer om drycken här.

Nyckelord

Bilder

Anna de Codorníu Organic Brut signerad Clara Hallencreutz
Anna de Codorníu Organic Brut signerad Clara Hallencreutz
Ladda ned bild

Om

Spring Wine & Spirits AB
Spring Wine & Spirits AB
Box 3006/Vårby allé 39
143 03 Vårby

08 672 77 00http://www.springwine.se/

Spring Wine & Spirits AB importerar, säljer och marknadsför vin och sprit. Företaget blev utnämnt till Årets Importör 2014 av tidningen Allt om Vin. Spring Wine & Spirits har 25 medarbetare och är ett helägt dotterbolag till Spendrups Bryggeri AB. Vi arbetar nära tillsammans med Spendrups Bryggeri, framförallt avseende försäljning och distribution. Sedan starten 1995 har Spring Wine & Spirits vuxit till att bli en ledande distributör av vin till Sveriges restaurangmarknad och är leverantör av ett brett sortiment till Systembolaget. Spring Wine & Spirits representerar ett 80-tal vin- och spritproducenter på den svenska marknaden. De största varumärkena i portföljen är bland annat Cantina Zaccagnini, E & J Gallo Winery, Codorníu, Barefoot Wines, Codorníu, Trapiche, Ogier, Laroche, Boschendal, El Coto, Cono Sur, Peter Lehmann, Frescobaldi, McPherson och Plantation Rum

Följ Spring Wine & Spirits AB

Skriv in din e-postadress så får du ett mejl när vi har något nytt att berätta.

Senaste nyheterna från Spring Wine & Spirits AB

Trapiche Smoak Wood – sommarens smaksättare på grillen20.6.2017 13:25Pressmeddelande

Det grillas flitigt i de svenska hemmen under sommarhalvåret och många vill briljera med sina grillfärdigheter. En grillmetod som allt fler har upptäckt är att grilla med rökflis. Det fungerar både som smaksättare samtidigt som råvarorna både blir mörare och saftigare. Inför sommaren har det argentinska vinhuset Trapiche inlett ett samarbete med Lilla Rökeriet där de tagit fram ett rökflis - Trapiche Smoak Wood. Trapiche Smoak Wood lanseras 20 juni.

Den ljusrosa versionen av den ikoniska cavan Anna de Codorníu släpps nu i limiterad upplaga29.5.2017 09:58Pressmeddelande

Det spanska vinhuset Codorníu, även aktuell med ett samarbete med den svenska konstnärinnan Clara Hallencreutz, släpper inför sommaren 2017 ytterligare ett vin i limiterad design. Denna gång är det den ljusrosa cavan Anna de Codorníu Rosé Brut som får en ny lyxig kostym. Ett lyxigt bubblande inslag i sommarens rosémingel Snart är sommaren här vilket för många även innebär att det är rosévinspremiär. Anna de Codorníu Rosé Brut passar utmärkt att serveras både som en festlig aperitif och till somriga bufféer med till exempel löjromstoast och skagensnittar. Anna de Codorníu Rosé Brut har en mycket elegant och torr smak med en god balans mellan de fruktiga tonerna av röda bär – och de fräscha fruktsyrorna, samt bröd och mandel. Blenden består till 70 procent utav den prestigefyllda druvan Pinot Noir och resterande 30 procent av Chardonnay. Doften har tilltalande aromer av röda bär, som jordgubbar, körsbär och hallon, samt nötter, gröna äpplen och grapefrukt. Codorníus vinmakare rekommender

Domaine Laroche släpper ett exklusivt parti Chablis Grand Cru Les Bouguerots 2014 – Sverige tilldelas 360 av 480 flaskor producerade!18.4.2017 11:33Pressmeddelande

Den 21.a april lanseras ett exklusivt parti om 360 flaskor av Chablis Grand Cru Les Bouguerots, från den prisade och erkände vinproducenten Domaine Laroche. Årgången 2014 kännetecknas av underbar struktur och balans trots det besvärliga vädret och har resulterat i läckra vita viner i Chablis med mycket bra lagringspotential. Domaine Laroche producerade endast 480 flaskor av Grand Cru Les Bouguerots 2014. Sverige tilldelas 360 flaskor som kommer att finnas i utvalda Systembolagsbutiker till ett hyllpris av 499 kr.

I vårt nyhetsrum kan du läsa de senaste nyheterna, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt nyhetsrum