Svensk Handel

Anna Nordin blir ny förhandlingschef på Svensk Handel

Dela

Svensk Handel har utsett Anna Nordin till ny förhandlingschef. Hon arbetar idag som chefsjurist på Svensk Handel.

Anna Nordin tillträder som förhandlingschef på Svensk Handel
Anna Nordin tillträder som förhandlingschef på Svensk Handel

– Jag ser fram emot detta intressanta och betydelsefulla uppdrag. Inte minst mot bakgrund av att vi står inför en stundande avtalsrörelse som kommer att vara viktig för många hårt konkurrensutsatta handelsföretag, säger Anna Nordin.

Tidigare har Anna Nordin arbetat som förhandlingschef på både Livsmedelsföretagen och på bolaget Bravida. Hon har varit förhandlare och processförare på Teknikföretagen och har även erfarenheter från domstolsvärlden. Senast kommer Anna Nordin från rollen som chefsjurist på Svensk Handel.

– Handeln står mitt i en stor omställning som drivs av ny teknik och förändrade kundbeteenden. Vi kunder har idag tillgång till all världens handel direkt i mobiltelefonen. Det faktum att handeln på kort tid har blivit den mest internationella branschen i hela det svenska näringslivet måste återspeglas i den kommande avtalsrörelsen, säger Anna Nordin.

Anna Nordin tillträder rollen som förhandlingschef den 1 november. Nuvarande förhandlingschef Tomas Undin går till Svenskt Näringsliv där han ska arbeta med strategiska arbetsgivarfrågor. 

– I Anna Nordin får vi en erfaren och kunnig förhandlingschef som kommer att spela en nyckelroll i Svensk Handels framtida arbete med att stärka konkurrenskraften för svenska handelsföretag, säger Karin Johansson, vd på Svensk Handel.  

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Anna Nordin tillträder som förhandlingschef på Svensk Handel
Anna Nordin tillträder som förhandlingschef på Svensk Handel
Ladda ned bild

Länkar

Om

Svensk Handel
Svensk Handel
Regeringsgatan 60
103 29 Stockholm

010-47 18 500http://www.svenskhandel.se

Svensk Handel är en bransch- och arbetsgivarorganisation för små och stora företag inom parti-, detalj- och e-handeln. Handeln utgör en dryg tiondel av Sveriges BNP och Svensk Handels drygt 9 000 medlemsföretag har sammanlagt 250 000 människor anställda.

Ordförande är Anders Svensson och vd är Karin Johansson. Svensk Handel ingår i Svenskt Näringsliv.

Följ Svensk Handel

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Handel

Direktstöd till företag välkomnas: ”Behovet av hyreslättnader är akut”30.4.2020 12:37:23 CESTPressmeddelande

Regeringen har presenterat ett direktstöd till utsatta företag som ska täcka fasta kostnader för exempelvis hyror. Svensk Handel välkomnar beskedet som är viktigt för att rädda företag och jobb inom handeln. ”Hittills har hyresstödet inte nått fram till drabbade butiker, förhoppningsvis sker det genom direktstödet”, säger Karin Johansson, vd på Svensk Handel.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum