Länstrafiken Örebro

Ansträngt läge inom Serviceresor

Dela
På grund av fordon- och förarbrist har Länstrafiken Serviceresor senaste tiden haft stora utmaningar med att planera och utföra alla önskade resor, framför allt morgon och eftermiddag. Länstrafiken Serviceresor uppmanar de som kan att välja andra restider.

Under den senaste tiden har det varit förseningar i trafiken för Serviceresor. Några av de trafikföretag som har avtal att köra Serviceresor har problem med att hitta ersättare till förare vid sjukfrånvaro och att fordon är på reparation. Det gör att det antal fordon som finns tillgängliga i trafiken inte räcker till.

- Just nu är det ansträngt läge inom Länstrafiken Serviceresor. Det är vinter, vi har förarbrist och även fordonsbrist samtidigt som många vill åka med oss. Vi jobbar på med en rad åtgärder för att förbättra trafikläget, säger Staffan Juliusson som är enhetschef på Länstrafiken Serviceresor.

Det är främst på morgonen och på eftermiddagen som problem uppstår, då många behöver ta sig till och från skola eller jobb. Samtidigt blir det långa väntetider för att komma fram till Länstrafikens Beställningscentral, när många ringer för att fråga om deras fordon är på väg.

- Vi ber om förståelse för att det kan vara långa väntetider för att komma fram till Beställningscentralen och hoppas att så många som möjligt utnyttjar vår app Serviceresan för att avboka en resa eller för att boka färdtjänst, fortsätter Staffan Juliusson.

Den som kan ombeds planera in sin resa när det inte är lika stort tryck på resorna. Klockan 7.00-9.00 och 13.30-16.00 är det som mest ansträngt och genom att resa utanför dessa tider underlättar det för alla som behöver resa med Länstrafiken Serviceresor.

Läs mer om färdtjänst och hur man bokar, ändrar och avbokar en resa på lanstrafiken.se/serviceresor

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Länstrafiken Örebro
Länstrafiken Örebro
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.lanstrafiken.se

Länstrafiken är en del av Region Örebro län som ansvarar för kollektivtrafiken i Örebro län. Länstrafiken vill förenkla vardagen för människor och bidra till minskad klimatbelastning.

Följ Länstrafiken Örebro

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Länstrafiken Örebro

Nöjda sjukrese- och färdtjänstresenärer i Örebro län22.2.2023 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Nu har resultatet från den årliga undersökningen Barometern för Anropsstyrd trafik för 2022 kommit och som tidigare år visar den en hög nöjdhet bland de som reser med färdtjänst och sjukresor i Örebro län. Undersökningen omfattar bland annat upplevelsen vid bokning av resa, till vilken tid man blivit tilldelad och förarens bemötande. Allra nöjdast är de som är över 80 år och de som reser ofta.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum