Transportföretagen

Arbetsgivarsidan kommenterar pilotstrejk

Dela

Nu kommenterar arbetsgivar- och branschorganisationen Transportföretagen Pilotföreningens beslut att gå ut i strejk. Vd Marcus Dahlsten finns även tillgänglig i Visby för intervjuer.

Marcus Dahlsten, Vd Transportföretagen
Marcus Dahlsten, Vd Transportföretagen

Piloternas ovilja eller oförmåga att inse den förändrade omvärld flygbranschen befinner sig i efter pandemin är den största enskilda faktorn till att strejken nu bryter ut, säger Marcus Dahlsten VD Svenska Flygbranschen och Transportföretagen.

I stället för att kunna utföra det uppdrag som är så viktigt för så många både i samhället i stort och i det svenska näringslivet behöver nu SAS hantera samma restriktioner som under pandemin. Att strejken bryter ut är dåligt för samtliga inblandade. Det är dåligt för SAS som bolag, för de som reser med SAS och för de som är anställda i SAS.

Vi går nu in i ett okontrollerat skeende som kan få allvarliga följdverkningar för det svenska samhället och det svenska näringslivet, piloternas agerande är kort sagt djupt oansvarigt, säger Marcus Dahlsten VD Svenska Flygbranschen och Transportföretagen.

Kontakter

Bilder

Marcus Dahlsten, Vd Transportföretagen
Marcus Dahlsten, Vd Transportföretagen
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

Transportföretagen
Transportföretagen
Storgatan 19
102 49 Stockholm

08 762 71 00https://www.transportforetagen.se/

Transportföretagen är transportnäringens och säkerhetsbranschens bransch- och arbetsgivarorganisation och samlar 9 700 medlemsföretag med cirka 221 500 anställda.

Följ Transportföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Transportföretagen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum