Jönköpings kommun

Arbetslag från AMA hjälper föreningar

Dela

Med hjälp av arbetslag från arbetsmarknadsavdelningen (AMA) kan föreningar få hjälp med enklare arbeten på sina anläggningar, som exempelvis att bygga trall eller staket och måla husfasad. Ansökan är nu öppen fram till och med sista juni för de föreningar som önskar få hjälp under hösten.

IK Cyrus fick hjälp av AMA med att iordningställa föreningens boulebana.
IK Cyrus fick hjälp av AMA med att iordningställa föreningens boulebana.

Hjälpen riktar sig till de föreningar i Jönköpings kommun som är bidragsberättigade av kultur- och fritidsnämnden. Uppdragen som arbetslaget får ska ses som en punktinsats under en begränsad tid och stöttningen är ett komplement till det jobb som redan görs av de ideellt aktiva i föreningen. Den förening som vill ha hjälp med arbete under hösten kan nu ansöka fram till sista juni.

– Under höst- och vintersäsong görs med fördel inomhusarbeten. Måla om eller tapetsera, enklare renoveringar, montering av hyllor och säsongsstädning av duschutrymmen för att nämna några exempel. Alla föreningar som har föreningsstöd är välkomna att ansöka, säger Jan-Olof Wallentin, arbetsledare på arbetsmarknadsavdelningen.

IK Cyrus fick hjälp med sin boulebana

En förening som fått hjälp av ett arbetslag under våren är IK Cyrus som har sin klubbstuga vid Västersjön.

– Den här hjälpen kom väldigt lägligt för vår del. Vi hade sedan tidigare inlett en process med att iordningställa flera ytor som behövde fixas till, men tiden räcker ju inte till för allt. Så vi fick hjälp av AMA med vår boulebana som hade vuxit igen. Allt sköttes kanon och resultatet blev jättebra, säger Mats Berggren, ordförande i IK Cyrus.

Arbetslagen har viss utrustning, som exempelvis verktyg, men annan utrustning eller material som behövs bekostar föreningen själva.

Läs mer och ansök här:

Hjälp till förening - arbetslag till anläggning

*Arbetsmarknadsavdelningen (AMA) samordnar kommunens arbetsmarknadsinsatser. Målet är att stödja kommunens invånare till arbete eller studier. Det sker bland annat genom arbetsträning, praktik, vägledning, coachning och matchning.

 

Kontaktperson

Jan-Olof Wallentin
Arbetsledare, arbetsmarknadsavdelningen
jan-olof.wallentin@jonkoping.se
072-7013014


Nyckelord

Kontakter

Bilder

IK Cyrus fick hjälp av AMA med att iordningställa föreningens boulebana.
IK Cyrus fick hjälp av AMA med att iordningställa föreningens boulebana.
Ladda ned bild

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 12 000 medarbetare för att ge våra 142 600 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum