Navet

Arbetsmarknaden mellan Sverige och Danmark – En snedvridning

Dela

Crossborder Insight är en rapport från Navet som presenterar gränsöverskridande insikter kring tillväxtfrågor bland Öresundsregionens 4,1 miljoner invånare med stöd av AI. I rapporten har arbetsmarknaden studerats och det framkom bland annat att man kan se en snedvridning av information från arbetsgivarna jämfört med vad som efterfrågas av de arbetssökande.

Arbetsmarknaden mellan Sverige och Danmark – En snedvridning, bild: Navet
Arbetsmarknaden mellan Sverige och Danmark – En snedvridning, bild: Navet

Crossborder Insight är en rapport från Navet som presenterar gränsöverskridande insikter kring tillväxtfrågor bland Öresundsregionens 4,1 miljoner invånare med stöd av AI. I rapporten har arbetsmarknaden studerats och det framkom bland annat att man kan se en snedvridning av information från arbetsgivarna jämfört med vad som efterfrågas av de arbetssökande.

Arbetsgivare vs Arbetstagare
Arbetsgivare från båda sidorna av sundet lyfter mycket information om arbetsmiljö där långsiktig tillväxt och samarbete värderas högt. Detta tillsammans med utveckling, lärande och människor är de mest tongivande aspekterna som beskrivs i jobbannonserna i båda länderna.

Arbetstagare länder emellan
Intresset från arbetssökande både i Sverige och Danmark handlar istället främst om ersättning, passion och flexibilitet. Mellan de två länderna är arbetssökande från Sverige dock betydligt mer bekymrade över praktiska aspekter av deras anställning och söker efter information om lönenivå och ersättning. I Danmark tycks skillnaderna mellan den information som beskrivs och den information jobbsökande vill ha vara mer balanserad.

Vill du veta mer? Gå in på: https://navet.se/news/crossborder-insight-gransoverskridande-insikter-bland-oresundsregionens-41-miljoner-invanare-med-stod-av-ai/

Om rapporten
Genom ett exklusivt partnerskap med Quilt.ai, för den nordiska marknaden, kan Navet nu observera idag, imorgon och gårdagens beteenden, attityd, tonalitet samt avsikt i stor skala. Metodiken hanterar över 250 olika språk. Härefter tolkas det GDPR säkrade materialet av en stab med erfarna antropologer, beteendevetare och analytiker. Metodiken är välbeprövad med ca 200 genomförda uppdrag i världen och i nuläget har en handfull uppdrag levererats på nordiska marknaden. Datainsamlingen i den aktuella Crossborder Insight rapporten omfattar perioden 2018.11-2021.04, ca 2 000 platsannonser och ca 1 miljon sökningar inom valda fokusområden i Öresundsregionen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Arbetsmarknaden mellan Sverige och Danmark – En snedvridning, bild: Navet
Arbetsmarknaden mellan Sverige och Danmark – En snedvridning, bild: Navet
Ladda ned bild

Länkar

Om

Navet
Navet
Järnvägsgatan 11
252 24 Helsingborg

042-16 90 30https://www.navet.se/

Navet är specialiserade affärskonsulter som sedan 1989 hjälpt kunder till Bättre Affärer inom tre samverkande affärsområden:

- NAVET Analytics
- NAVET Corporate finance
- NAVET Affärssystem

Navet är oberoende och verkar där du verkar. Som kund får du en unik lösning, för varje kund har sina speciella förutsättningar. Det handlar om nyfikenhet och vetgirighet. Att förstå just ditt företag och dess möjligheter. Att lyssna in för att kunna leverera bättre affärer. År efter år.

Följ Navet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Navet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum