Bookmark Förlag

”Årets mest efterlängtade roman”, enligt Time Magazine, Esquire, Entertainment Weekly och New York Magazine

Dela

Nu finns Meg Wolitzers "En kvinnas övertygelse" på svenska. Det är en mångbottnad berättelse om makt och rampljus, som knappast kunnat komma lägligare än i kölvattnet av #metoo.

Meg Wolitzer betraktas idag som en av USA:s mest intressanta författare. Hon har skrivit ett tiotal bästsäljande romaner, varav alla de senare legat på New York Times bästsäljarlista. Genom att humoristiskt skärskåda spelreglerna för vår tillvaro beskriver hon vår samtid på ett sätt som ger lika mycket igenkänning som nya insikter.

En kvinnas övertygelse handlar om den unga Greers höga förväntningar på livet – och den medelålders Faiths mer realistiska strategier. Det blir en intressant kollision mellan ambitioner och lojalitet, där en sköldpadda kommer att spela en lika oväntad som avgörande biroll.

En kvinnas övertygelse är en av de få böcker som fått fem av fem starred reviews, och recensionerna har varit överväldigande. New York Journal of Books kallar den ”chockerande angelägen”, och Kirkus Reviews skriver att det är en ”feministisk kioskvältare”.

Meg Wolitzer är samtidigt aktuell med The Wife som går upp på svenska biografer den 7 december. Filmen, som bygger på hennes tidigare roman med samma namn, har en Oscarstippad Glenn Close i huvudrollen och är regisserad av Björn Runge.

För översättning av En kvinnas övertygelse står Thomas Andersson, som även översatt Ljuset vi inte ser.

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
En kvinnas övertygelse av Meg Wolitzer
En kvinnas övertygelse av Meg Wolitzer
Ladda ned bild
Meg Wolitzer. Foto: Nina Subin
Meg Wolitzer. Foto: Nina Subin
Ladda ned bild

Länkar

Om

Bookmark Förlag
Bookmark Förlag
Kungsgatan 58
111 22 Stockholm

http://www.bookmarkforlag.se/

Förlaget för kräsna bokälskare.

BOOKMARK FÖRLAG är ett av Sveriges yngsta och starkast växande allmänutgivande förlag. Vi fokuserar på unika och dramatiska titlar som är svåra att lägga ifrån sig, och har såväl svenska som utländska författarskap. 

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum