Värmdö Kommun

Årets pedagoger 2021!

Dela

Alla pedagoger gör ett fantastiskt jobb. Fyra av dem lite extra då de har nominerats av elever, föräldrar, kollegor och allmänhet till Årets pedagog. Grattis Angela, Dominika, Jimmy och Gianina!

Fv Jimmy, Gianina, Dominika, och Angela. Foto: Värmdö kommun.
Fv Jimmy, Gianina, Dominika, och Angela. Foto: Värmdö kommun.

Årets pedagog är en utmärkelse som delades ut av Värmdö kommun sedan 2013. Syftet med utmärkelsen är att lyfta fram förskollärare, lärare och fritidspedagoger som goda förebilder och inspiratörer till andra. Målet är att uppnå en ökad kvalitet i förskolan och skolan. 

2021 års vinnande pedagoger är Angela, Dominika, Jimmy och Gianina och den 18 november överraskades vinnarna på sin arbetsplats med blommor och gratulationer av representanter från utbildningsnämnden - Fredrik Snejbjerg (L) utbildningsnämndens ordförande, 1:e vice ordförande Cecilia Lindberg (M), 2:e vice ordförande Julia Ekedahl (S) samt Ingmarie Lagne, skolchef förskola. 

Pedagogerna tilldelas även 25 000 kronor vardera för vidareutbildning. 

“Att ännu en gång få vara en del i att kunna visa några av våra många pedagoger den uppskattning de förtjänar är fantastiskt roligt. Med finurlighet, påhittighet, glädje och lek visar dom alla nya vägar till att komma vidare framåt. Tack för att ni är här.” säger Fredrik Snejbjerg (L), utbildningsnämndens ordförande. 

Läs nomineringarna i sin helhet nedan: 

Dominika Helin, i kategorin; Förskola                                   Förskolan Calle Flygare

Pedagogen visar ett stort engagemang för varje enskilt barn. Engagemanget inkluderar alla de delar som förväntas enligt läroplaner men framförallt är hon närvarande och möter barnen precis där de är och där de behöver. Med trygghet, empati, ramar och glädje. 

Angela Björkdal, i kategorin årskurs F-3                                        Ekedalsskolan 

För hennes förmåga att få varje elev att känna sig sedd och att de med glädje vill gå till skolan varje dag. Angela stärker och utmanar sina elever och utstrålar den glädje och engagemang som behövs för att motivera andra! 

Jimmy Grönwall, i kategorin årskurs 4–6                                        Ekedalsskolan 

En mycket kompetent pedagog som ser till eleverna och deras individuella behov. Med stort engagemang, tydlighet, lyhördhet och värme tillför han stabilitet, värme och Kunskap till eleverna. En pedagog som är en förebild för andra i sitt uppdrag. 

Gianina Bercea, i kategorin årskurs 7-9                                          Brunns skola 

Gianina är lärare i spanska och engelska. Hon är en duktig lärare som kan så många språk. Hon pratar rumänska, engelska, spanska och svenska. Vi elever älskar Gianinas lektioner. Gianina vet hur man ställer samma förväntningar för alla elever. Hon förväntar sig att alla elever ska ha goda inlärningskunskaper, att vara aktiva på sina lektioner och få bra resultat. Hon är så bra på att vägleda alla i denna process. När några har svårt med ämnet, anpassar Gianina uppgifter så bra. 

Nyckelord

Kontakter

Fredrik Sneibjerg (L)Ordförande utbildningsnämnden/ kommunalråd

Fotograf: Lars Åke Holst, Gustavsbergs Bildatelje.
Fotografens namn ska anges vid användning av bilderna.

fredrik.sneibjerg@varmdo.se

Bilder

Fv Jimmy, Gianina, Dominika, och Angela. Foto: Värmdö kommun.
Fv Jimmy, Gianina, Dominika, och Angela. Foto: Värmdö kommun.
Ladda ned bild

Om

Värmdö Kommun
Värmdö Kommun
Skogsbovägen 9-11
134 81 Gustavsberg

Servicecenter: 08 - 570 470 00http://www.varmdo.se

Värmdö kommun - skärgårdens mötesplats

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med cirka 44 000 invånare och över 10 000 öar. Inom bara 30 minuter finns Stockholm med alla sina möjligheter. I Gustavsberg finns en lång tradition inom kultur, design och form. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.

 

 

Följ Värmdö Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Värmdö Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum