Svenska BasketbollförbundetSvenska Basketbollförbundet

Årets stjärnskott och årets matcharrangör i SBL herr

Dela

Vi åker till Småland för att dela ut ett av basketens finaste pris - årets stjärnskott går till Felix Terins i Nässjö Basket som fullkomligen exploderat denna säsong. Och i Östersund fortsätter publikintresset växa, i takt med att årets matcharrangör Jämtland Basket skapar nya upplevelser runt matcherna.

Utmärkelserna röstas fram av coacher, lagkaptener och media förutom priserna Årets lyft och årets matcharrangör som delas ut av Svenska Basketbollförbundet. Varje utmärkelse får dock en kommentar av SBBF.

Årets stjärnskott: Felix Terins, Nässjö Basket 
Felix Terins flyttade till Nässjö inför säsongsstarten, från sin moderklubb Norrköping Dolphins. Efter att ha fått sparsamt med speltid i sina tre första säsonger i SBL har han i år spelat alla 36 grundseriematcher, 27 minuter per match. Han har gått från 2,3 till 12,5 poäng per match, 0,4 till 3,3 assists per match. 27 december stod han för 33 poäng när Nässjö besegrade Södertälje Kings på bortaplan. 

Felix tar emot sin utmärkelse i samband med Nässjö Baskets kvartsfinal mot Norrköping Dolphins i Nässjö Sporthall imorgon fredag. 

Svenska Basketbollförbundets kommentar: 
Vilket genombrott! Fjolårets 2,3 poäng per match har gått upp till 12,5 poäng per match och nu snackar alla om 20-åringen i Nässjö. Han skjuter treor, pull ups, tar den korgen och gör mål på alla möjliga sätt. Höjdpunkten blev 33 poäng i en match som är den elfte bästa poängnoteringen av en spelare hela säsongen. Årets stjärnskott i SBL är Felix Terins! 

Topp 3: Årets stjärnskott (procent av rösterna) 
Felix Terins, Nässjö Basket 61% 
Denzel Andersson, BC Luleå 23% 
Oliver Gehrke, Jämtland Basket 10% 

Årets matcharrangör: Jämtland Basket 
Årets matcharrangör delas ut av Svenska Basketbollförbundet efter att nomineringar inkommit från lagkaptener, coacher och mediarepresentanter. De senaste åren har det hänt mycket i Östersund. Renoveringen av sporthallen och Jämtland Baskets hållbara resa mot framgång har genererat mycket. Klubben snittar 1402 personer per match och är tvåa i publikligan. Idag står det klart att föreningen än en gång blir årets matcharrangör i Svenska Basketligan herr.

Priset delas ut ikväll inför den andra kvartsfinalen på hemmaplan i Östersunds Sporthall mot BC Luleå.

Svenska Basketbollförbundets motivering:
En gång är ingen gång, två gånger är en vana. För andra gången på tre år går priset som årets matcharrangör till denna organisation. Klubben har höjt sin publiksiffra för fjärde året i rad och fortsätter med att bygga flera upplevelser kring själva matchen. De vänder och vrider på produkten för att deras fans ska få bättre upplevelser och de lyckas! Årets matcharrangör i SBL 2018-2019 är Jämtland Basket.

Nyckelord

Bilder

Om

Svenska Basketbollförbundet
Svenska Basketbollförbundet
Besöksadress Skansbrogatan 7
Stockholm

http://www.basket.se

Svenska Basketbollförbundet, som bildades 1952, har i uppgift att leda utvecklingen av basket i Sverige. Prioriterade områden är tävling, utveckling/utbildning och landslagsverksamheten. Vi vill vara Sveriges mest tillgängliga nationalsport.

Följ Svenska Basketbollförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Basketbollförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum