Svenska kyrkan

Ärkebiskopen auktionerar ut sin servis på Tradera

Dela

För att stödja Act Svenska kyrkans årliga fasteaktion lägger ärkebiskop Antje Jackelén ut sin kaffeservis till försäljning på auktionssidan Tradera. Förtjänsten går bland annat till arbetet för att bromsa den extrema fattigdom som nu ökar i spåren av pandemin.

Foto: Gustaf Hellsing/Ikon
Foto: Gustaf Hellsing/Ikon

– Det känns bra att kunna vara med och bidra när allt fler människor går hungriga på grund av pandemin och de humanitära behoven är dubbelt så stora som resurserna, säger ärkebiskop Antje Jackelén. Jag hoppas att det blir många bud på servisen så att det blir en rejäl slant till fasteaktionen.

Servisen är en Rosenthal Aida 1936. Den består av 38 delar: 12 kaffekoppar med fat och 12 assietter, samt en sockerskål och en stor kaffekanna.

– Servisen har tillhört mina morföräldrar och har dukats upp vid många tillfällen, inte minst i ärkebiskopsgården och trädgården, säger Antje Jackelén.

Auktionen är en del av Act Svenska kyrkans fasteinsamling i samarbete med auktionssajten Tradera. Förtjänsten går till arbetet för att bekämpa orättvisor i världen - till exempel det ökade våldet mot kvinnor i spåren av coronapandemin.

Förutom ärkebiskopen auktionerar flera biskopar och en mängd församlingar ut föremål, tjänster och upplevelser till förmån för fasteaktionen. Privatkonsert, enskild visning av kyrktorn, fotografier och en grön sammetskavaj är några exempel.

Fakta

Act Svenska kyrkan är Svenska kyrkans biståndsverksamhet.

Under fasteaktionen går alla gåvor till Act Svenska kyrkans arbete för varje människas rätt till ett värdigt liv. Kampanjen pågår varje år i sex veckor mellan fastlagssöndagen och palmsöndagen, i år från 14 februari till 28 mars. I fasteaktionen engagerar sig tusentals frivilliga och anställda i Svenska kyrkans församlingar, för att sprida information och samla in pengar.

Följ fasteaktionen på Facebook och Instagram via #fasteaktionen

Ärkebiskopens servis på Tradera

Kontakter

Bilder

Foto: Gustaf Hellsing/Ikon
Foto: Gustaf Hellsing/Ikon
Ladda ned bild

Om

Svenska kyrkan
Svenska kyrkan
Kyrkokansliet
751 70 Uppsala

https://www.svenskakyrkan.se/

Act Svenska kyrkan är medlem i ACT-alliansen, ett unikt nätverk mellan kyrkor och organisationer för katastrofinsatser, utvecklings- och påverkansarbete. ACT-alliansen har drygt 150 medlemsorganisationer världen över. När en katastrof inträffar kan vi vara snabbt på plats och ge stöd åt drabbade.

Följ Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan

Riksdagsledamot först ut i ärkebiskopens podcast18.3.2021 08:16:15 CET | Pressmeddelande

En influencer, en professor i teoretisk fysik och överbefälhavaren – det är några av vårens gäster i ärkebiskop Antje Jackeléns podcast "Prata till punkt med ärkebiskopen". Sammanlagt är sex avsnitt inplanerade i vår och det första finns nu tillgängligt i vanliga poddkanaler. Det är ett samtal med Elisabeth Svantesson, riksdagsledamot och ekonomisk-politisk talesperson för Moderaterna, om pengar, politik, tro och vision.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum