Arla

Arla Familjefavoriter Humlan – en ekologisk ost som gör livet lättare för pollinerare

Dela

Nu lanserar Arla hårdosten Humlan; ett ekologiskt tillskott i populära serien Familjefavoriter med prisvärda och milda ostar som passar hela familjen. Utöver att vara en välsmakande hårdost gör Humlan det enkelt och mer tillgängligt för fler konsumenter att välja ett ekologiskt alternativ i matbutiken. I samband med lanseringen av osten vill Arla lyfta pollinerares betydelse för biologisk mångfald samt uppmuntra konsumenter att hjälpa pollinerare med enkla tips och inspiration. Humlan finns i de flesta butiker från vecka 19.

Äntligen är det möjligt för fler att njuta av en välsmakande och ekologisk hårdost! Humlan är det senaste tillskottet i ostfamiljen Arla Familjefavoriter och är en mild och gräddig ekologisk ost – perfekt till frukostmackan eller riven i favoriträtten. Sortimentet Arla Familjefavoriter innehåller milda och goda hårdostar för hela familjen och passar även de mer priskänsliga konsumenterna. Humlan är KRAV-märkt och gjord på 100 procent mjölk från svenska ekologiska Arlagårdar.

För Arla är lanseringen av Humlan Ekologisk Ost ett viktigt steg i att göra ekologiska alternativ tillgängligt för fler. Humlor, bin och andra insekter är livsviktiga för vår matproduktion och den biologiska mångfalden, men hotas av klimatförändringar, bekämpningsmedel och matbrist. På ekologiska gårdar, där inga naturfrämmande bekämpningsmedel används, finns det i genomsnitt ca 50 procent fler arter av både växter och pollinerare. Att välja ekologiska produkter i butik gör livet lättare för humlor och andra pollinerande insekter.

"Humlan är ett gott och prisvärt alternativ som gör det möjligt för fler att konsumera ekologiska varor och i förlängningen hjälpa våra viktiga pollinerare. Utöver att konsumera mer ekologiska varor finns det flera saker man kan göra för att hjälpa humlor och bin – och vi vill göra det både lätt och kul att engagera sig!", säger Thomas Perrotton, Brand Manager Ost, Arla Sverige.

Under vecka 20-24 kommer Arla storsatsa i butik med erbjudanden och kommunikation kring biologisk mångfald. Bland annat erbjuds ekologiska blomfröer vid köp av Humlan Ekologisk Ost – blommor som enkelt kan planteras hemma och som pollinerare verkligen gillar. Via QR-koder på förpackningen kan konsumenter även ta del av både ett quiz och ett spel där man kan lära sig mer om pollinerare, biologisk mångfald och ekologisk ost. Målet är att ge konsumenter några enkla verktyg och tips på hur de kan hjälpa pollinerare i sommar.

Fakta om humlor, pollinerare och ekologiska gårdar

  • I Sverige finns det 37 humlearter
  • 75% av världens jordbruksgrödor är helt eller delvis beroende av insektspollinering
  • 90% av de vilda växterna är, åtminstone delvis, beroende av pollinatörer för att föröka sig
  • På ekologiska gårdar är artrikedomen av växter och pollinerare i genomsnitt 50% högre än på konventionella.
  • Ungefär en tredjedel av alla bi- och humlearter står med på Artdatabankens rödlista, vilket betyder att forskarna bedömer att dessa arters överlevnad inte är självklar.
  • Saker du kan göra för att stötta pollinatörerna är till exempel: bygga bihotell, plantera vilda och bivänliga blommor där du kan, och välja ekologiskt i affären såklart!

Källor och mer fakta hittar du på: https://www.arla.se/hallbarhet/garden/ekosystemtjanster/ 

Om Arla Familjefavoriter Humlan Ekologisk Ost

En mild och krämig ost med gräddiga toner. Osten är enkel att hyvla, skära och riva och passar perfekt som pålägg eller i familjens favoriträtter!

Osten finns i de flesta butiker från vecka 19.

Nyckelord

Kontakter

Thomas Perrotton, Brand Manager Ost, Arla Sverige
E-mail: thper1@arlafoods.com

Bilder

Om

Arla
Arla
Rättarvägen 3
169 68 SOLNA

08−789 50 00https://www.arla.se/

 

Arla Foods är ett internationellt mejeriföretag och en kooperativ förening som ägs av 8 900 mjölkbönder i Sverige, Danmark, Tyskland, Storbritannien, Belgien, Luxemburg och Nederländerna. Med visionen att skapa framtiden inom mejeri för att sprida hälsa och inspiration i världen, helt naturligt, är Arla i Sverige hem åt älskade varumärken som Arla Ko, Bregott, KESO och Pucko. Arla är världens största producent av ekologiska mejeriprodukter och en av de starkaste aktörerna i den internationella mejerivärlden. I dag har Arla 12 mejerier i Sverige som drivs till 100% på grön el och alla egna tunga transporter är fossilfria.

 

Följ Arla

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Arla

Energiministern på plats i Jönköping när Arla tar ännu ett steg mot fossilfrihet18.5.2022 14:31:58 CEST | Pressmeddelande

Under förmiddagen invigdes den nya flispannan som ger energi till Arlas mejeriproduktion i Jönköping. Med den nya bioenergianläggningen blir mejeriet nästintill fossilfritt. Flispannan är ett samarbete med Jönköping Energi som investerat i och säkerställer den dagliga produktionen. Arla tar på så vis ytterligare ett steg mot att sänka utsläppen och att fasa ut fossila energikällor.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum