Arla

Arla Unika utmanar den klassiska hushållsosten

Dela

Arla Unika lanserar Koryfé, en helt ny frukostost som har tagits fram tillsammans med Östersunds Mejeri i Jämtland. Resultatet efter tre års utveckling är en finstämd, lite smörig hårdost med uppfriskande syra. Det här är den första osten Arla Unika lanserar inte bara till restauranger utan även mot konsumenter.

Arla Unika Koryfé
Arla Unika Koryfé

Den nya frukostosten Koryfé är inspirerad av en av Sveriges mest köpta ostar, den klassiska hushållsosten.

-    Vi letade först efter en ost med oförlöst potential. En som var utmärkt men som kunde behöva lite mer kärlek. Valet föll på den klassiska hushållsosten, som ibland tagits som alltför given, säger Mads Østergaard, ostuppfinnare på Arla Unika.

Utvecklingsarbetet, som har pågått under tre år, inleddes i samarbete med mejeristerna på Östersunds Mejeri i Jämtland, utifrån den klassiska Arla Unika-devisen om att utmana de gällande reglerna och bryta dem om så behövs. Fetthalten ökades till 32 %, och med det valet kunde Koryfé inte längre kalla sig hushållsost, som enligt reglerna ska innehålla ca 26 % fett. Vatteninnehållet minskades, vilket innebar att osten blev fastare och krämigare i munnen, och pH-värdet höjdes en aning för att göra smaken rund och smörig, och mindre syrligt skarp än många av konkurrenterna.

Arla Unikas ostar säljs främst till restauranger. Koryfé är den första av Arla Unikas ostar som lanseras även mot konsumenter.

-    Vi ger ut en ost som de flesta kan uppskatta, och även om det gläder oss att se den på hotell och i frukostrestauranger tycker vi att den förtjänar att vara allmänt tillgänglig. Arla Unikas sortiment rymmer många komplexa specialprodukter för den hängivna ostälskaren. Nu har vi skapat en ost som med sin precisa balans både är nyanserad och intressant. En ost för den breda marknaden. Det är vi stolta över, säger Alex Racoveanu, ansvarig för Arla Unika.

Koryfé finns tillgänglig i Arla Unikas butik i Östermalms Saluhall i Stockholm, via webbshoppen på arlaunika.se samt i välsorterade ostbutiker i större delen av landet.

För mer information, kontakta:
Tove Henckel, pressansvarig Arla Unika
Tel.: + 46 76 046 28 08
E-mail: tove.henckel@arlafoods.com

Nyckelord

Bilder

Arla Unika Koryfé
Arla Unika Koryfé
Ladda ned bild

Länkar

Om

Arla
Arla
Rättarvägen 3
169 68 SOLNA

08−789 50 00https://www.arla.se/

Om Arla Unika
Arla Unikas produkter är utvecklade i samarbete med passionerade mejerister, experimenterande produktutvecklare, skickliga kockar och innovativa entreprenörer. I detta samarbete finner Arla Unika inspiration och kompetens för att utveckla nyskapande mejeriprodukter på högsta gastronomiska nivå. Startskottet för Arla Unika gick 2002 efter att kockar hade frågat Arla om var mångfalden och den unika smaken fanns i produkterna. Då började Arla Unikas kunskapsresa. Arla Unika kallar sin mission för ”Nya höjder”. De höjderna uppnår Arla Unika med sina tre produktserier Unika X, Arla Unika och Essens. Besök www.arlaunika.se för mer information.

Följ Arla

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Arla

Arla bygger mjölkgård i Nigeria – stöttar den lokala mjölkproduktionen17.6.2021 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Det bondeägda mejerikooperativet Arla Foods ska bygga en toppmodern kommersiell mjölkgård i norra Nigeria. Gården kommer även att erbjuda utbildning och stöd till upp emot 1 000 lokala mjölkbönder som en del i Arlas långsiktiga arbete för att skapa offentlig-privata partnerskap. Detta främjar i sin tur den nigerianska mejerisektorns utveckling och landets strävan att öka den lokala livsmedelsproduktionen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum