Dramaten

Att regissera Norén – samtal och podd

Dela

Med anledning av Lars Noréns 75-årsdag arrangerar Dramaten den 14 mars ett samtal mellan regissörerna Sofia Jupither, Stefan Larsson, Suzanne Osten och Eirik Stubø om att regissera Norén. Moderatorer är dramaturgerna Irena Kraus och Anneli Dufva. Anneli Dufva är även producent för Dramatenpodden, där samtalet om Norén går att höra den 15 mars.

Lars Norén. Foto: Bobo Ericzén.
Lars Norén. Foto: Bobo Ericzén.

Med anledning av Lars Noréns 75-årsdag, den 9 maj och Dramatens långa tradition av att spela hans pjäser – just nu Andante på Lilla scenen och nyligen Och ge oss skuggorna och Höst och vinter – arrangeras ett samtal om honom. Under rubriken Att regissera Norén samtalar regissörerna Sofia Jupither, Stefan Larsson, Suzanne Osten och Dramatenchefen Eirik Stubø, som alla har stor erfarenhet av att möta hans texter, om hur det är att regissera Norén. Samtalet leds av Irena Kraus och Anneli Dufva, dramaturger på Dramaten.

En produktion från Dramaten&.

Dramatenpodden
Dramaten vill samtidigt passa på att lansera Dramatenpodden. Sedan den 18 januari i år släpps podden varannan fredag, så att en större publik kan ta del av intervjuer med skådespelare, regissörer och andra verksamma på teatern, introduktioner till pjäser, samtal om konstens mening och vardag, om stora tankar och praktiskt slit. Fredagen den 15 mars ägnas podden helt och hållet åt Lars Norén. Det blir både en intervju med dramatikern, gjord av Irena Kraus, och det pinfärska samtalet från Dramatenbaren, inspelat kvällen före. Redaktör och programledare för Dramatenpodden är Anneli Dufva.

Att regissera Norén, den 14 mars, klockan 19.30 i Dramatenbaren.
Att regissera Norén, Dramatenpodden, släpps den 15 mars där poddar finns.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Lars Norén. Foto: Bobo Ericzén.
Lars Norén. Foto: Bobo Ericzén.
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. VD är Maria Groop Russel.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Bye bye bror – om vägen bort från kriminalitet26.2.2020 09:04:47 CETPressmeddelande

Föreställningen Bye bye bror är baserad på intervjuer med män som är på väg att lämna kriminalitet och gängliv. Pjäsen, som är ett samarbete mellan Riksteatern och Teater Fryshuset, hade urpremiär på Riksteatern i Hallunda i januari och har sedan turnerat i Sverige och fått lysande recensioner. I mars gästspelar den på Dramaten med sju utsålda föreställningar. Manus och regi av Ulf Stenberg och Emil Rosén Adsten.

Nypremiär för De sista vittnena av Svetlana Aleksijevitj13.2.2020 14:12:01 CETPressmeddelande

Ulla Kassius dramatisering av Nobelpristagaren Svetlana Aleksijevitjs berättelser om barns upplevelser och minnen från andra världskriget i dåvarande Sovjetunionen hyllades och fick goda vitsord efter premiären i september 2017. "Alla borde gå och se" skrev Aftonbladet. Med en ny bearbetning och delvis ny ensemble får den unga publiken nu åter möta några av Dramatens äldre skådespelare som återberättar dessa minnen från en tid då krigets vittnen var i samma ålder som vår nutida publik.

Dramaten och Sveriges Radio fortsätter samarbetet med Svenska berättelser på scen13.2.2020 09:08:51 CETPressmeddelande

Radioprogrammet Svenska berättelser bygger på lyssnarnas egna historier, skrivna och berättade av dem själva. Sedan 2016 har Dramaten och Sveriges Radio samarbetat och presenterat de dokumentära berättelserna live på scen tillsammans med poesi och musik. I vår ges en serie med tre föreställningar med en ny berättelse vid varje tillfälle. Premiär på Målarsalen den 19 mars.

Gästspel och workshop med danskompaniet Batsheva Dance Company12.2.2020 09:24:52 CETPressmeddelande

Ett av världens mest ansedda moderna danskompanier, Batsheva Dance Company gästspelar med dansföreställningen Decadance. Föreställningen, som ges på Lilla scenen den 6-7 juni, består av ett potpurri med dansnummer från flera verk av koreograf Ohad Naharin och framförs av kompaniets yngre dansare. Samma datum får publiken även tillfälle att delta i workshop i Gaga, Naharins och danskompaniets rörelsespråk. Den 6 juni ges även ett samtal med Ohad Naharin.

Sverigepremiär för fyrahundraårig brittisk klassiker11.2.2020 09:54:36 CETPressmeddelande

John Websters Furstinnan av Amalfi är en av den brittiska dramatikens verkliga klassiker som nu spelas för första gången i Sverige. En dramatisk historia om kvinnohat och frihetsbegär baserad på verkliga händelser i Italien i början av 1500-talet. Suzanne Osten debuterar som regissör på Stora scenen där skådespelaren Maia Hansson Bergqvist också gör sin första huvudroll. Sverigepremiär den 29 februari.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum