Audi

Audi e-tron GT - World Performance Car of the Year 2022

Dela

Audi e-tron GT quattro tog hem titeln som "World Performance Car" vid prestigefyllda World Car Awards som genomförts för 18:e gången. Audi e-tron GT quattro nominerades dessutom i kategorierna "World Electric Vehicle of the Year" och "World Car Design of the Year". Fler än 100 biljournalister från hela världen röstade fram vinnarna som presenterades under bilmässan i New York.

Audi e-tron GT quattro - World Performance Car of the Year 2022
Audi e-tron GT quattro - World Performance Car of the Year 2022

 ”De gläder oss att eldrivna Audi e-tron GT quattro var finalist i hela tre kategorier bara ett år efter världspremiären”, sa Oliver Hoffmann, teknisk Utvecklingschef för AUDI AG, efter priscermonin. "Att Audi e-tron GT quattro tar hem titeln ”World Performance Car” och att utmärkelsen går till Audi för femte gången gör oss naturligtvis speciellt stolta. Audi e-tron GT quattro bevisar att eldriven mobilitet inte bara är hållbar utan kan vara dynamisk och fascinerande på samma gång. Det är en milstolpe i vår elektrifieringsstrategi." Från och med 2026 kommer Audi enbart lansera helt eldrivna nya modeller. Från och med 2025 kommer dessutom all produktion vid Audis anläggningar vara koldioxidneutral. Redan idag tillverkas alla elbilar klimatneutralt i Bryssel, Zwickau samt i Böllinger Höfe, där Audi e-tron GT quattro tillverkas.

Sofistikerat temperaturreglersystem för repeterbar prestanda

Prestandan som gav Audi e-tron GT quattro utmärkelsen ”World Performance Car Award” säkerställs framförallt av ett sofistikerat temperaturreglersystem. I Audi e-tron GT quattro består systemet av fyra kylkretsar. Det gör att både batteriet och komponenterna i drivsystemet håller idealtemperatur, vilket ger prestanda som kan återupprepas.

Med e-tron ruttplaneraren kan batteriet dessutom förvärmas tack vare den intelligenta temperaturhanteringen som förbereder och optimerar temperaturen i batteriet för en effektiv snabbladdning med upp till 270 kW beroende på yttertemperatur.

Audi – flest titlar i World Car of the Year

Årets vinst gör att Audi nu har elva förstaplatserna på World Car Awards. Det gör Audi till den mest framgångsrika tillverkaren sedan utmärkelsen infördes.

Audis titlar i World Car Awards

2005 Audi A6                            World Car of the Year

2007 Audi RS 4                         World Performance Car
2007 Audi TT                            World Car Design of the Year

2008 Audi R8                            World Performance Car
2008 Audi R8                            World Car Design of the Year

2010 Audi R8 V10                    World Performance Car

2014 Audi A3                            World Car of the Year

2016 Audi R8                            World Performance Car

2018 Audi A8                            World Luxury Car

2019 Audi A7 Sportback          World Luxury Car

2022 Audi e-tron GT quattro    World Performance Car

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Audi e-tron GT quattro - World Performance Car of the Year 2022
Audi e-tron GT quattro - World Performance Car of the Year 2022
Ladda ned bild
Audi e-tron GT quattro - World Performance Car of the Year 2022
Audi e-tron GT quattro - World Performance Car of the Year 2022
Ladda ned bild
Audi e-tron GT quattro - World Performance Car of the Year 2022
Audi e-tron GT quattro - World Performance Car of the Year 2022
Ladda ned bild
Audi e-tron GT quattro - World Performance Car of the Year 2022
Audi e-tron GT quattro - World Performance Car of the Year 2022
Ladda ned bild

Om

Audi
Audi

151 88 Södertälje

08-553 866 50http://www.audi.se
Audi är en internationell tillverkare av premiumbilar och levererade drygt 1,68 miljoner nya bilar 2021. Företaget omsatte 50,0 miljarder euro 2020 och har 87.000 medarbetare runt om i världen, varav ca 60.000 i Tyskland.  Audi är aktivt på mer än hundra marknader globalt med produktion i 16 anläggningar i 11 länder. Audi fokuserar på nya produkter och hållbar teknik för framtidens mobilitet. Automobili Lamborghini S.p.A, sportmotorcykeltillverkaren Ducati Motor Holding S.p.A och Audi Sport GmbH är helägda dotterbolag till Audi AG. Audi Sverige ingår i Volkswagen Group Sverige AB.

 

Följ Audi

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Audi

Rymdresor i megastadens hjärta - Audi urbansphere concept19.4.2022 13:35:39 CEST | Pressmeddelande

Audi presenterar den tredje i raden av visionära konceptbilar – Audi urbansphere. Den rymliga konceptbilen har designats med interiören i fokus och skapades initialt för de trafiktäta kinesiska megastäder, även om konceptet lämpar sig för fler användningsområden i världen. I de urbana miljöerna, där det råder brist på personligt utrymme, bjuder konceptbilen på det största innerutrymmet av alla Audi-modeller. Interiören är dessutom fylld med teknik och digitala tjänster som tilltalar alla sinnen och erbjuder en helt ny upplevelsenivå.

Premiär för A6 Avant e-tron concept på eCarExpo i Stockholm4.4.2022 11:37:25 CEST | Pressmeddelande

Den 29 april gör A6 Avant e-tron concept för första gången publik premiär. Visningen sker på elbilsmässan eCarExpo i Stockholm under valborgshelgen. Konceptbilen bjuder på en förhandstitt inför lanseringen av den serieproducerade bilen som kommer 2024. Med upp till 70 mils räckvidd och laddningskapacitet på upp till 270 kW är det en spännande mässnyhet för alla elbilsspekulanter som efterfrågat en eldriven kombi.

Räkenskapsåret 2021: Rekordnivå i rörelseresultat och nettokassaflöde för Audi-koncernen18.3.2022 13:48:54 CET | Pressmeddelande

Under ett utmanande 2021 visade Audi återigen prov på sin styrka. Audi-koncernen nådde rekordnivåer både vad gäller rörelseresultat och nettokassaflöde. Omsättningen under föregående räkenskapsår var cirka 53 miljarder euro. Rörelseresultatet uppgick till 5,5 miljarder euro, medan rörelsemarginalen var 10,4 procent. Audi-koncernens höga nettokassaflöde på 7,8 miljarder euro vittnar om den starka förmågan till självfinansiering. Bakom den positiva resultatutvecklingen låg, förutom en aktiv hantering av halvledarbristen och en strikt kostnadsdisciplin, även prispositionering, starka restvärden, Lamborghinis och Ducatis goda resultat samt medvind i råvaruvärdering och valutaeffekter. Samtidigt fortsatte Audi konsekvent med omställningen och ökade leveranserna av elbilar med 57,5 procent. De konkreta effekterna av kriget i Ukraina på Audi-koncernens verksamhet kan i dagsläget inte slutgiltigt bedömas.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum