Universal Robots

Automation svara upp på ökade krav – sju enkla steg

Dela

Ökade krav och volymer inom till exempel e-handel och lagerhantering har skapat större behov av effektiv packning och palletering. En cobot från Universal Robots kan frigöra personalens kraft till mer kvalificerade uppgifter medan den skräddarsydda applikationen med robotarm sköter palleteringen snabbt, säkert och automatiskt.

Ökade behov ställer krav på effektivare lösningar, då kan en kollaborativ applikation vara lösningen. Universal Robots integratörer är specialiserade på att ta fram automatiserade lösningar som möjliggör för en cobot och människa kan jobba tillsammans i en säker miljö.

En av Universal Robots integratörer är företaget CONTEQi. Thomas Hvarvenius från CONTEQi sammanfattar kollaborativ palletering, med en robotarm från UR, gripdon och mjukvara, i sju enkla steg:

 1. Koppla i elkontakten. Det är inte svårare än så.
 1. Skapa ett pallmönster i mjukvaran.
 1. Pallmönstret är klart. Det är dags att starta maskinen och berätta för maskinen att pallen står där. Det gör vi genom att kvittera på den blå knappen.
 1. Palleteringen är i gång. Robotarmen plockar upp lådor och placera dem på pallen enligt pallmönstret som vi skapat.
 1. När den första pallen är full börjar robotarmen automatiskt med nästa pall.
 1. Coboten stoppar automatiskt om operatören kommer i vägen. Och startas upp igen med minimal tidsförlust i arbetet när det är säkert.
 1. Nu har vi palleterat med en kollaborativ applikation. Men ibland uppstår faktorer som gör att ett mönster är svårt att lägga. Då möjliggör applikationen och mjukvaran att skapa specialmönster

Läs mer om de sju stegen och se en film när Thomas Hvarvenius från CONTEQi demonstrerar en palleteringslösning.

Kontakta en av UR:s experter i dag för mer information om hur cobotar kan effektivisera packning och palletering.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Om Universal Robots

 • Universal Robots grundades 2005. Idén var att göra robotteknologi tillgänglig för alla genom att utveckla små, användarvänliga, prisvärda, flexibla industrirobotar som är säkra att arbeta med. Sedan den första samarbetsroboten (cobot) lanserades 2008 har företaget växt betydligt och UR-cobotar säljs nu över hela världen.

 • Företaget, som är en del av Teradyne Inc., har sitt huvudkontor i Odense, Danmark, och har dotterbolag och regionkontor i USA, Tyskland, Frankrike, Spanien, Italien, Tjeckien, Polen, Ungern, Rumänien, Ryssland, Turkiet, Kina, Indien, Singapore, Japan, Sydkorea, Taiwan och Mexiko.

 • Teradynes Industrial Automation Group bildades 2020 och inkluderar Universal Robots, Mobile Industrial Robots (MiR) och AutoGuide. Företagen i Industrial Automation Group använder samverkande automatiseringstekniker för att i grunden förändra tillverkning och materialhantering.

 • År 2020 hade Universal Robots en omsättning på 219 miljoner USD.

 • Mer information finns på universal-robots.com/se

 • Bloggen med insikter, kunskap och tips kring automation finns på https://blog.universal-robots.com/se

Följ Universal Robots

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Universal Robots

Pressinbjudan: Cobotar ökar elektronikproduktionen2.6.2021 07:25:00 CEST | Pressinbjudan

Välkommen på webbinarium den 9 juni 2021 klockan 15:00-16:00. Efterfrågan på elektronikprodukter stiger samtidigt som priserna på elektronik och komponenter faller. Coboten ger möjligheter till mindre och medelstora företag som tidigare varit de stora förunnade. Universal Robots bjuder in till en timmes cobotsnack. Ta chansen att bekanta dig med cobotar, få veta hur de kan svara upp på behoven på elektronikmarknaden och övervinner flaskhalsar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum