BASF

BASF Agricultural Solutions lanserar programmet Global Carbon Farming som gör det möjligt för jordbrukare att minska sina CO2-utsläpp

Dela

Programmet gör det möjligt för bönder runt om i världen att arbeta mer hållbart och CO2-effektivt och kompletterar BASF:s mål att minska CO2-utsläppen inom jordbruket med 30 % per ton skördad gröda till 2030. Programmet kommer att införas i etapper med start 2022.

Eftersom jordbruket står för cirka 20 procent av de globala CO2-utsläppen kan koldioxideffektiva jordbruksmetoder avsevärt bidra till att bekämpa klimatförändringar. BASF kommer att upprätta ett program som gör det möjligt för jordbrukare att spåra och dra nytta av metoder som minskar CO2-utsläppen, vilket understryker bolagets ansträngningar att bidra till att bekämpa klimatförändringarna. programmet Global Carbon Farming kommer att stötta BASF Agricultural Solutions åtagande att minska koldioxidavtrycket per ton producerad gröda med 30 procent till 2030 i vete, soja, ris, raps och majs. BASF kommer att lansera programmet i etapper med start 2022.

Programmet kommer att främja hållbara jordbruksmetoder och bidra till den bästa användningen av BASF:s holistiska tjänsteerbjudande för jordbrukare – från frön, sorter, innovativa kemiska och biologiska växtskyddsprodukter, till digitala lösningar för jordbruk och gödselhantering. Programmet kommer att underbyggas av hållbarhetsverktyg för att styra och utvärdera förbättringar som hjälper jordbrukare att fatta balanserade beslut som bidrar till hållbarhet. Det kommer hjälpa jordbrukare att minska utsläpp och binda upp mer kol i jorden. Dessutom kommer BASF bygga ett globalt ramverk som tillåter jordbrukare att generera koldioxidkrediter från erkända certifierare som leder till andra intäktsströmmar från deras ansträngningar för att minska koldioxidutsläppen.

Jordbrukare spelar en viktig roll i att bidra till att uppnå utsläppsneutralitet av växthusgaser och begränsa den globala uppvärmningen. BASF:s program omfattar ett holistiskt tillvägagångssätt för att leverera bättre avkastning, och kommer ytterligare att stödja jordbrukare att bli mer motståndskraftiga i verksamheten och samtidigt öka produktiviteten.

”Lanseringen av Global Carbon Farming är ett bevis på vårt starka engagemang för ett hållbart jordbruk. Det kommer att göra det möjligt för jordbrukare över hela världen att öka hälsan på sina jordar, minska utsläppen, binda kol och samtidigt belönas för sina insatser för att bekämpa klimatförändringarna”, säger Vincent Gros, VD för BASF Agricultural Solutions.

BASF Agricultural Solutions startade nyligen sina första fleråriga fältförsök. De är fokuserade på hållbara jordbruksmetoder, kolbindning i marken och minskning av utsläpp på gårdsnivå. Resultaten av försöken kommer att leda till tjänster som gör det möjligt för jordbrukare att fånga synergier från innovativa BASF-teknologier, kraften i digitalt jordbruk genom användning av xarvio®-plattformen och användningen av företagets internationellt erkända verktyg för hållbarhetsbedömning, AgBalance®, för att bedöma data och ta välgrundade beslut som ökar hållbarheten.

Michael Wagner, Vice President för BASF Agricultural Solutions Europe North, ser stora möjligheter för programmet: "Vi vill aktivt stödja jordbrukare i att minska CO2-utsläppen. Med vårt AgBalance®-verktyg mäter vi jordbrukens CO2-fotavtryck för att få rekommendationer för optimering. De första försöken med partners visar på lovande besparingspotential och hjälper till att göra jordbruksproduktionen mer klimatvänlig."

Under 2022 kommer BASF att utöka det befintliga kund- och värdekedjesamarbetet och aktivt söka nya partnerskap för att omfatta koldioxidhantering.

Kontakter

Bilder

Om

BASF
BASF
Sven Hultins Plats 5
412 58 Göteborg

+46 31 63 98 00https://www.basf.se

Om BASF Agricultural Solutions
Med en snabbt växande befolkning blir världen alltmer beroende av vår förmåga att utveckla och upprätthålla ett hållbart jordbruk och hälsosamma miljöer. Genom att arbeta med jordbrukare, experter på skadedjursbekämpning och andra, är det vår roll att hjälpa till att göra detta möjligt. Därför investerar vi i FoU och en bred tjänsteportfölj, inklusive frön, sorter, kemiskt och biologiskt växtskydd, markvård, växtskydd, skadedjursbekämpning och digitalt jordbruk. Med expertteam i labbet, fältet, kontoret och i produktionen kopplar vi ihop innovativt tänkande och jordnära åtgärder för att skapa verkliga idéer som fungerar – för jordbrukare, samhället och planeten. År 2020 omsatte vår division 7,7 miljarder euro. För mer information, besök www.agro.basf.se.

Om BASF
På BASF skapar vi kemi för en hållbar framtid. Vi kombinerar ekonomisk framgång med socialt ansvar och miljöskydd. De fler än 110 000 anställda i BASF-gruppen arbetar för att bidra till framgång för våra kunder i nästan alla sektorer och alla världens länder. Vår portfölj består av de sex segmenten; Chemicals, Materials, Industrial Solutions, Surface Technologies, Nutrition & Care and Agricultural Solutions. Under 2020 omsatte BASF EUR 59 miljarder. Läs mer på www.basf.com

Följ BASF

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från BASF

Första elen levererad från världens största havsbaserade vindkraftspark21.9.2022 10:10:38 CEST | Pressmeddelande

Hollandse Kust Zuid kommer bli världens största havsbaserade vindkraftspark när den färdigställs 2023. Men den har redan levererat el till det nederländska stamnätet. Havsvindskraftparken ägs av BASF, Vattenfall och Allianz, och är fortfarande i testfasen. När parken är färdigställd kommer den ha en total installerad kapacitet på 1,5 GW med en årlig elproduktion motsvarande elkonsumtionen hos 1,5 miljoner nederländska hushåll.

BASF i ny undersökning om svenskt lantbruk: precisionsodling avgörande för framtiden men bara 36% av svenska lantbrukare är i gång27.6.2022 08:30:00 CEST | Pressmeddelande

En ny undersökning visar att en majoritet av svenska lantbrukare tror att teknologier för precisionsodling kommer förändra lantbruket i hög eller mycket hög grad de kommande fem åren, och att denna digitalisering är avgörande för det svenska lantbrukets existens på lång sikt. Samtidigt gör historiskt stora utmaningar svenska lantbrukare tveksamma till att investera i precisionsteknologier och produkter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum