Bookmark Förlag

Boken om århundradets värsta brott är en av tiderna mest prisade true crime-berättelser

Dela

Nu släpps Erik Larsons "Djävulen i den vita staden" återigen på svenska. Boken som fått mer än 10 litterära utmärkelser har redan sålt i över fem miljoner exemplar och kommer snart som serie med Leonardo DiCaprio och Martin Scorsese.

Djävulen i den vita staden berättar den spektakulära historien om världutställningen som gömde USA:s förste seriemördare. Det är en detaljerad och uppslukande redogörelse för uppförandet av en lika häpnadsväckande som otursförföljd nöjespark – och jakten på en skoningslös bedragare och mördare. Hur H. H. Holmes lyckades tortera, mörda och dölja sina offer är trots alla bevis lika obegripligt som fascinerande.

Erik Larson är översatt till fler än 17 språk och har mottagit inte mindre än 25 litterära utnämningar för sina böcker. Han arbetade tidigare som journalist och säger sig göra all research själv, med motiveringen: ”Varför skulle jag låta någon annan göra allt det roliga?” 

Djävulen i den vita staden kallas ”en briljant bok” av Boston Globe och ”oerhört fascinerande” av Chicago Tribune. Boken har fått mer än 100 000 femstjärniga läsarbetyg på internationella bokforum. 

För översättning till svenska står Thomas Preis. Boken innehåller bildmaterial och tillhörande bokcirkelmaterial är publicerat på förlagets hemsida. 

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Erik Larson
Erik Larson
Ladda ned bild
Djävulen i den vita staden omslag
Djävulen i den vita staden omslag
Ladda ned bild
Djävulen i den vita staden omslag 3D
Djävulen i den vita staden omslag 3D
Ladda ned bild
Läsguide Djävulen i den vita staden
Läsguide Djävulen i den vita staden
Ladda ned bild
H. H. Holmes
H. H. Holmes
Ladda ned bild
H. H. Holmes hotell
H. H. Holmes hotell
Ladda ned bild

Länkar

Om

Bookmark Förlag
Bookmark Förlag
Kungsgatan 58
111 22 Stockholm

http://www.bookmarkforlag.se/

Förlaget för kräsna bokälskare.

BOOKMARK FÖRLAG är ett av Sveriges yngsta och starkast växande allmänutgivande förlag. Vi ger ut unika och dramatiska titlar som är svåra att lägga ifrån sig, och har såväl svenska som utländska författarskap. Vi arbetar hårt för att nå ut med våra titlar och vi har haft förmånen att få fina mottaganden.

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

Ett av historiens viktigaste vittnesmål4.10.2019 15:40:58 CESTPressmeddelande

NATTEN av Elie Wiesel är ett oersättligt vittnesmål från förintelsen. Boken, som sålts i över tio miljoner exemplar, har inte funnits i tryck på svenska på mer än tre decennier. Nu ger Bookmark förlag ut den i nyöversättning, med nyskrivet förord av Alice Bah Kuhnke. Återutgivningen sker i en tid när vi håller på att förlora de sista överlevarna och kommer att uppmärksammas med en programkväll på Forum för levande historia.

Pascal Engman aktuell med ny samtidsthriller om incelrörelsen23.9.2019 14:02:19 CESTPressmeddelande

”Det finns en stor och växande grupp unga män som känner sig förfördelade, förbisedda och omsprungna av kvinnor. Män tappar mark. Privilegier, jobb, sexualitet som tidigare var reserverade för oss män tas nu av kvinnor. En fullt rimlig utveckling. Men i takt med att världen blir allt mer jämlik och strukturer raseras frodas kvinnohatet. Incelrörelsen är dess yttersta uttryck”, säger Pascal Engman som med nya boken Råttkungen vill belysa förtryck mot kvinnor och öka mäns bokläsning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum