Navet

Bygglov för privata lokaler visar positiv trend

Dela

I NAVET Analytics senaste månadsbrev Marknadssignaler & prognoser, visar statistiken över antalet beviljade bygglov för privata lokaler, som kontor, handel och hotell, en positiv utveckling.

I NAVET Analytics senaste månadsbrev Marknadssignaler & prognoser, visar statistiken över antalet beviljade bygglov för privata lokaler, som kontor, handel och hotell, en positiv utveckling.

Magnus Klein, som är ansvarig för NAVET Analytics konjunkturbevakning, menar att utvecklingen signalerar en ganska stark tillväxt, sett till antalet nybyggnadsprojekt. Trenden är positiv oavsett om man ser till antalet beviljade bygglov hittills i år jämfört med samma period förra året eller om man studerar det senaste helårets bygglov med föregående 12-månadersperiod. Utvecklingen av antalet beviljade bygglov indikerar en ökning med 15-20 procent under de kommande två åren.

Magnus Klein menar dock att man ska komma ihåg att antalet inte säger hela sanningen om den förväntade byggvolymen utan att det kan röra sig om många mindre projekt. En annan osäkerhetsfaktor är när i tiden spaden kan komma att sättas i marken. Med hänsyn till den stora frågan kring cementförsörjningen är osäkerheten större än någonsin avslutar Magnus Klein.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Navet
Navet
Järnvägsgatan 11
252 24 Helsingborg

042-16 90 30https://www.navet.se/

Navet är specialiserade affärskonsulter som sedan 1989 hjälpt kunder till Bättre Affärer inom tre samverkande affärsområden:

- NAVET Analytics
- NAVET Corporate finance
- NAVET Affärssystem

Navet är oberoende och verkar där du verkar. Som kund får du en unik lösning, för varje kund har sina speciella förutsättningar. Det handlar om nyfikenhet och vetgirighet. Att förstå just ditt företag och dess möjligheter. Att lyssna in för att kunna leverera bättre affärer. År efter år.

Följ Navet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Navet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum