Byggnads

Byggnads kollektivavtalskoll gör det lättare att hitta seriösa byggbolag

Dela

Nu lanserar Byggnads en tjänst som gör det lättare att hitta seriösa byggbolag. Med hjälp av Kollektivavtalskollen kan vem som helst snabbt och enkelt kontrollera om ett företag har kollektivavtal eller inte.

Johan Lindholm, förbundsordförande Byggnads.
Johan Lindholm, förbundsordförande Byggnads.

– Byggbranschen kan vara en djungel och för den oinvigde är det svårt att skilja de oseriösa företagen från de seriösa. Den här tjänsten gör det både lättare för våra medlemmar att kolla upp potentiella arbetsgivare, och för kunder att hitta seriösa företag, säger Johan Lindholm förbundsordförande Byggnads.

Anlitar man ett företag som tecknat och följer kollektivavtal kan man vara säker på att de anställda har rätt till bra villkor och rätt utbildningar. De är garanterade löneökningar och andra anställningsvillkor i avtalet som till exempel arbetstidsförkortning, försäkringar och tjänstepension.

Kollektivavtalskollen innehåller tusentals företag över hela Sverige och listan växer i takt med att Byggnads tecknar nya avtal.

– Jag vet att en sådan här tjänst har varit efterfrågad länge och det känns väldigt roligt att få presentera den idag. Kollektivavtal borde vara ett krav i alla upphandlingar och nu finns det ingenting att skylla på. Kollektivavtalskollen gör det lätt att göra rätt på riktigt, säger Johan Lindholm förbundsordförande Byggnads.

Klicka här för att komma till Kollektivavtalskollen

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Johan Lindholm, förbundsordförande Byggnads.
Johan Lindholm, förbundsordförande Byggnads.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Byggnads
ByggnadsByggnads är fackförbundet som organiserar arbetstagare inom bygg och anläggning och har idag över 100 000 medlemmar.

Följ Byggnads

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Byggnads

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum