Byggnads

Byggnads kommenterar myndigheternas räd mot byggarbetsplatser

Dela

I dag släpps en rapport efter att åtta myndigheter kontrollerade 100 företag på 75 arbetsplatser inom byggsektorn under förra veckan. Myndigheterna fann många fall av illegal arbetskraft och farlig arbetsmiljö. Byggnads välkomnar myndigheternas räd och hoppas på fler.

Johan Lindholm, förbundsordförande Byggnads
Johan Lindholm, förbundsordförande Byggnads

- Det behövs en rejäl upprensning i byggbranschen. Oseriösa och rent kriminella företag har tagit sig in på Sveriges byggarbetsplatser. Det är hög tid att samhället visar sina muskler och slår tillbaka, säger Johan Lindholm, ordförande Byggnads.

- Illegal arbetskraft och farliga arbetsmiljöer hör inte hemma på svensk arbetsmarknad. Allt fler har börjat vakna och ser nu den verklighet som vi byggnadsarbetare lever i. Vi har påtalat problemen under lång tid och äntligen har regeringen och myndigheterna lyssnat. Jag hoppas att vi kommer se många fler räder framöver, säger Johan Lindholm.

Kontakter

Bilder

Johan Lindholm, förbundsordförande Byggnads
Johan Lindholm, förbundsordförande Byggnads
Ladda ned bild

Länkar

Om

Byggnads
ByggnadsByggnads är fackförbundet som organiserar arbetstagare inom bygg och anläggning och har idag över 100 000 medlemmar.

Följ Byggnads

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Byggnads

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum