Svenska kyrkan / Härnösands stift

Byte på tjänsten som stiftsdirektor

Dela

Ann-Charlotte Sandelin Jonsson har beslutat att lämna sin tjänst som stiftsdirektor på Härnösands stift. Nu går Max Enander, enhetschef för stiftets egendomsförvaltning, in som tf stiftsdirektor.

Ann-Charlotte Sandelin Jonsson har arbetat på stiftskansliet i Härnösand i elva år. Först som ekonomiansvarig och de senaste sex åren som stiftsdirektor.

Under den senare perioden har stiftsstyrelsen initierat flera avgörande förändringsarbeten, bland annat avvecklingen av kontoret i Östersund, bytet av kanslilokaler i Härnösand och en omfattande organisationsöversyn.
– Ann-Charlotte har varit mycket plikttrogen och haft en enorm arbetskapacitet som vi kommer att sakna. Vi är tacksamma för allt det arbete hon gjort och förstår om hon inte orkar ladda om batterierna för ännu en stor utmaning med det viktiga arbetsmiljöarbete som ligger framför oss, säger arbetsgivarens representant Kenneth Norberg, vice ordförande i stiftsstyrelsen.

Ann-Charlotte Sandelin Jonsson kommer att lämna sin tjänst under den här veckan. Max Enander, enhetschef för stiftets egendomsförvaltning, tar över som tf stiftsdirektor under tiden som rekrytering av en ny lösning pågår.

Max Enander har tidigare fyllt samma funktion, under en period 2013-2014. På egendomsförvaltningen går nu biträdande stiftsjägmästaren Thomas Karnestrand in som tf enhetschef.

Kontakter

Bilder

Ann-Charlotte Sandelin Jonsson. Foto: Kerstin Stickler/Härnösands stift
Ann-Charlotte Sandelin Jonsson. Foto: Kerstin Stickler/Härnösands stift
Ladda ned bild
Max Enander. Foto: Kerstin Stickler/Härnösands stift
Max Enander. Foto: Kerstin Stickler/Härnösands stift
Ladda ned bild

Om

Svenska kyrkan / Härnösands stift
Svenska kyrkan / Härnösands stift
Universitetsbacken 1
871 22 Härnösand

0611-254 00https://www.svenskakyrkan.se/harnosandsstift

Härnösands stift är den regionala nivån av Svenska kyrkan i Jämtland, Härjedalen, Medelpad och Ångermanland. Stiftets huvuduppgift är att ge stöd till de lokala enheterna, de närmare 100 församlingarna i regionen. Biskop för Härnösands stifts är Eva Nordung Byström.

Följ Svenska kyrkan / Härnösands stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan / Härnösands stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum