Solna stad

Christina Hedberg blir Solna stads nya stadsdirektör

Dela
Christina Hedberg föreslås av kommunstyrelsens arbetsutskott att bli ny stadsdirektör i Solna stad. Hon är idag kommundirektör i Ekerö kommun.

Christina Hedberg har en lång erfarenhet från kommun, stat och näringsliv. Hon har tidigare bland annat varit kommundirektör i Gnesta kommun och VD för Handelskammaren Mälardalen.

- Det känns väldigt roligt och hedrande att bli stadsdirektör i Solna stad. Solna har haft en fantastisk utveckling och det ska bli spännande att få bidra till den fortsatta resan genom att arbeta för en välfärd i toppklass och en hållbar stadsutveckling. Jag upplever att Solna är en lagom stor kommun där det är lätt att samverka över förvaltningsgränserna och med externa partners.

Sara Kukka-Salam är kommunstyrelsens ordförande i Solna stad:

- Vi är oerhört glada att kunna rekrytera Christina Hedberg. Hon är en stark och trygg ledare och har en gedigen erfarenhet av att vara kommundirektör. Hon har också under hela sitt yrkesliv verkat i gränslandet mellan kommun, näringsliv och akademin och den erfarenheten passar väldigt bra hos oss i Solna.

Kommunstyrelsen i Solna stad kommer att ta det formella beslutet om ny stadsdirektör den 10 februari. Christina Hedberg tillträder sin nya tjänst före sommaren 2023.

Tidigare uppdrag

Kommundirektör Ekerö 2019-2023

Kommunchef Gnesta kommun 2015- 2019

VD Handelskammaren Mälardalen 2009-2015

VD, Inkubera i Örebro 2006-2009

Enhetschef och projektledare Umeå universitet 1999-2005

Utbildning:

Pol mag statsvetenskap och fil kand i psykologi Umeå universitet

Bilder

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

Pressjour 08-746 12 00http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum