Svenska BasketbollförbundetSvenska Basketbollförbundet

CJ Wilson - Årets MVP i SBL Herr

Dela
Under slutspelet i Svenska Basketligan Herr delar vi ut årets utmärkelser till de spelare, ledare och lag som utmärkt sig extra mycket under säsongen 2021-2022. Idag delar vi ut priset Årets MVP - som går till CJ Wilson, Jämtland Basket!

Alla utmärkelser i SBL Herr röstas fram av coacher, lagkaptener och mediarepresentanter, och för andra gången har även supportrar varit med och lagt sina röster på årets utmärkelser. Fansens röster räknas om till 25% av det sammanlagda röstresultatet, och coacher, lagkaptener och medias röster står för 75% av rösträkningen.

Utmärkelserna Årets Lyft, och Årets Matcharrangemang (delas ej ut 2022), delas ut av Svenska Basketbollförbundet. 

Årets MVP: CJ Wilson, Jämtland Basket

Under sin första säsong i SBL Herr satte den 27-årige amerikanen direkt i säsongsinledningen. I omgång 3 mot Norrköping Dolphins 7 oktober stod han för 22 poäng, 15 assists och 9 returer, och han har fortsatt leverera. Under säsongen har Wilson startat och spelat i alla 32 grundseriematcher, 32.1 minuter per match - 7:a i SBL Herr.

Wilson snittar 14.1 poäng, 7.4 assists, 4.5 returer och 1.4 steals per match. Med sitt snitt på 7.4 assists (totalt 302) är han bäst i SBL Herr.  

Mot Umeå BSKT den 7 december noterade han en "triple-double" - 26 poäng, 14 assists och 11 returer. Under grundserien hade han åtta matcher med 10 eller fler assists. 

Hans insatser är en stor anledning till att Jämtland slutade på andra plats i grundserien, och nu spelar sin första finalserie någonsin i klubbens historia. 

I omröstningen till utmärkelsen Årets MVP fick Wilson 35.40% av rösterna, 10 procent mer än tvåan Jackson Rowe.

Det här är CJ Wilsons andra utmärkelse den här säsongen. Han har tidigare även blivit prisad som Årets Guard i SBL Herr.

Kommentar till utmärkelsen:
"Årets MVP satte tonen direkt i säsongsinledningen, och har styrt sitt lag i toppen av tabellen hela vägen till en historisk finalplats. Individuella prestationer, game-winners och imponerande statistikrader, han har bjudit på allt."

Röstresultat Topp 6 - Årets MVP

    Coacher, Lagkaptener & Media Fans  
# ÅRETS MVP (av 75 %) (av 25 %) TOTALT (100%)
1 CJ Wilson, Jämtland Basket 30,5 4,9 35,40%
2 Jackson Rowe, Norrköping Dolphins 22,2 3,6 25,80%
3 Felix Terins, Norrköping Dolphins 5,5 4,8 10,30%
4 De'Riante Jenkins, BC Luleå 2,8 5,2 8,00%
5 Pierre Hampton, Jämtland Basket 5,5 0,6 6,10%
6 William Gutenius, Borås Basket 2,8 2,9 5,70%
- Övriga - 3,6 8,70%

Regler för omröstningen
- Coacher, Lagkaptener och Medias röster står för 75%, supportrarnas röster för 25% av den totala rösträkningen.
- Ingen får rösta på någon ur sin egen organisation (om man är coach eller lagkapten). Då stryks rösten.
- Obligatorisk röstning för coach och lagkapten. Om coach eller lagkapten inte röstar alls kan ingen ur deras klubb vinna något pris.
- Endast coacher och spelare som deltagit i 19 eller fler matcher (60%) under grundserien kan vinna ett pris. 

Nyckelord

Bilder

Länkar

Om

Svenska Basketbollförbundet
Svenska Basketbollförbundet
Besöksadress Trålgränd 2
Stockholm

http://basket.se

Svenska Basketbollförbundet, som bildades 1952, har i uppgift att leda utvecklingen av basket i Sverige. Prioriterade områden är tävling, utveckling/utbildning och landslagsverksamheten. Vi vill vara Sveriges mest tillgängliga nationalsport.

Följ Svenska Basketbollförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Basketbollförbundet

Nu lanseras appen för Basket-TV - streama ditt favoritlag var du än är!23.3.2023 13:00:00 CET | Pressmeddelande

Svensk Basket har länge legat i framkant när det kommer till att digitalisera sporten och göra den tillgänglig för alla genom livesändningar. Med ambitionen att tillgängliggöra basket ytterligare fortsätter Svensk Basket och Solidsport att driva utvecklingen framåt för hur man kan konsumerar sport i Sverige. Som ett led i det lanseras nu en app för Basket-TV med målet att göra det ännu enklare för basketfans att följa sina favoritlag.

NOCCO ny partner till Svenska Basketbollförbundet8.2.2023 11:00:00 CET | Pressmeddelande

Svensk Basket växer och intresset för landslagen, ligorna, ungdoms- och spontanbasket ökar. Nu inleder Svenska Basketbollförbundet och NOCCO ett långsiktigt partnerskap som täcker herr- och damlandslagen samt förbundets streetbasket-tour. – Vi är glada att NOCCO vill vara med på vår resa framåt. Vi vinner hela tiden ny mark och vi märker att vår sport gör skillnad på alla nivåer, säger Fredrik Joulamo, generalsekreterare på Svenska Basketbollförbundet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum