Svenska BasketbollförbundetSvenska Basketbollförbundet

CJ Wilson - Årets MVP i SBL Herr

Dela

Under slutspelet i Svenska Basketligan Herr delar vi ut årets utmärkelser till de spelare, ledare och lag som utmärkt sig extra mycket under säsongen 2021-2022. Idag delar vi ut priset Årets MVP - som går till CJ Wilson, Jämtland Basket!

Alla utmärkelser i SBL Herr röstas fram av coacher, lagkaptener och mediarepresentanter, och för andra gången har även supportrar varit med och lagt sina röster på årets utmärkelser. Fansens röster räknas om till 25% av det sammanlagda röstresultatet, och coacher, lagkaptener och medias röster står för 75% av rösträkningen.

Utmärkelserna Årets Lyft, och Årets Matcharrangemang (delas ej ut 2022), delas ut av Svenska Basketbollförbundet. 

Årets MVP: CJ Wilson, Jämtland Basket

Under sin första säsong i SBL Herr satte den 27-årige amerikanen direkt i säsongsinledningen. I omgång 3 mot Norrköping Dolphins 7 oktober stod han för 22 poäng, 15 assists och 9 returer, och han har fortsatt leverera. Under säsongen har Wilson startat och spelat i alla 32 grundseriematcher, 32.1 minuter per match - 7:a i SBL Herr.

Wilson snittar 14.1 poäng, 7.4 assists, 4.5 returer och 1.4 steals per match. Med sitt snitt på 7.4 assists (totalt 302) är han bäst i SBL Herr.  

Mot Umeå BSKT den 7 december noterade han en "triple-double" - 26 poäng, 14 assists och 11 returer. Under grundserien hade han åtta matcher med 10 eller fler assists. 

Hans insatser är en stor anledning till att Jämtland slutade på andra plats i grundserien, och nu spelar sin första finalserie någonsin i klubbens historia. 

I omröstningen till utmärkelsen Årets MVP fick Wilson 35.40% av rösterna, 10 procent mer än tvåan Jackson Rowe.

Det här är CJ Wilsons andra utmärkelse den här säsongen. Han har tidigare även blivit prisad som Årets Guard i SBL Herr.

Kommentar till utmärkelsen:
"Årets MVP satte tonen direkt i säsongsinledningen, och har styrt sitt lag i toppen av tabellen hela vägen till en historisk finalplats. Individuella prestationer, game-winners och imponerande statistikrader, han har bjudit på allt."

Röstresultat Topp 6 - Årets MVP

    Coacher, Lagkaptener & Media Fans  
# ÅRETS MVP (av 75 %) (av 25 %) TOTALT (100%)
1 CJ Wilson, Jämtland Basket 30,5 4,9 35,40%
2 Jackson Rowe, Norrköping Dolphins 22,2 3,6 25,80%
3 Felix Terins, Norrköping Dolphins 5,5 4,8 10,30%
4 De'Riante Jenkins, BC Luleå 2,8 5,2 8,00%
5 Pierre Hampton, Jämtland Basket 5,5 0,6 6,10%
6 William Gutenius, Borås Basket 2,8 2,9 5,70%
- Övriga - 3,6 8,70%

Regler för omröstningen
- Coacher, Lagkaptener och Medias röster står för 75%, supportrarnas röster för 25% av den totala rösträkningen.
- Ingen får rösta på någon ur sin egen organisation (om man är coach eller lagkapten). Då stryks rösten.
- Obligatorisk röstning för coach och lagkapten. Om coach eller lagkapten inte röstar alls kan ingen ur deras klubb vinna något pris.
- Endast coacher och spelare som deltagit i 19 eller fler matcher (60%) under grundserien kan vinna ett pris. 

Nyckelord

Bilder

Länkar

Om

Svenska Basketbollförbundet
Svenska Basketbollförbundet
Besöksadress Skansbrogatan 7
Stockholm

http://www.basket.se

Svenska Basketbollförbundet, som bildades 1952, har i uppgift att leda utvecklingen av basket i Sverige. Prioriterade områden är tävling, utveckling/utbildning och landslagsverksamheten. Vi vill vara Sveriges mest tillgängliga nationalsport.

Följ Svenska Basketbollförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Basketbollförbundet

Damlandslaget samlas för juniläger10.5.2022 14:22:31 CEST | Pressmeddelande

Årets första damlandslagstrupp kallas till läger 11-15 juni, och förbundscoacherna har valt att ta ut en ung trupp som ska få chansen att visa upp sig inför fortsättningen av EM-kvalet. – Det är en mix av collegespelare, SBL-spelare och några yngre utlandsproffs som varit med tidigare. Att vi inte har några kvalmatcher i sommar ger oss nu chansen att få jobba med dessa spelare och se vilka som kan slå sig in i truppen i november, säger förbundscoach Ira Otamiri.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum