Spanska Turistbyrån

Costa Dorada betyder gyllene kusten, upptäck varför!

Dela

Costa Dorada, bara några mil söder om Barcelona har härliga stränder med finkornig guldfärgad sand. Området är relativt oupptäckt av den internationella turismen och har dessutom spektakulära kulturella sevärdigheter samt en vild och vacker natur. Vi ger er här ett axplock på saker att se och göra i sommar.

Costa Dorada. Foto: Turespaña.
Costa Dorada. Foto: Turespaña.

Tarragona

Costa Doradas största stad har imponerande fornlämningar från den romerska tiden. En amfiteater och en circus som klarat seklernas gång nästan oskadda är de främsta attraktionerna. Staden har specialiserat sig i olika former av historiska rollföreställningar med shower i de båda byggnaderna. 

Staden har också många byggnader från medeltiden och en judisk stadsdel från samma tid. Tarragona ligger precis vid havet och du kan gå direkt från stadskärnan till stranden. Bästa tiden för att bada i havet är sommarmånaderna ända fram till oktober.

Tycker du om fisk och skaldjur som serveras direkt från havet till tallriken ska du slå dig ner på en av terraserna i hamnområdet El Serrallo. 

Salou

Salou har på senare år blivit en av Costa Doradas populäraste sommarorter. Långa stränder och mysiga mindre vikar varvas efter varandra, skyddade av Salou-udden. Entusiaster av olika vattensporter samlas på de många stränderna. Efter dagens äventyr vill man kanske varva ner genom att promenera längs långa Paseo de Les Palmeres. 

Staden har en tusenårig historia och huserar många byggnader från olika perioder. Många av husen längs paseon är till exempel i modernistisk jugendstil. 

I centrum finns ett intressant museum i en byggnad från 1500-talet, La Torre Vella, det gamla tornet. Missa inte det!

Port Aventura

Universal Studios Port Aventura är en samling tematiska parker och golfbanor som inkluderar en vattenpark och Europas första park om Ferraribilar. Det finns också ett känt wellnesscenter. 

Det finns även olika delar tillägnade olika platser i världen som México, Far West, Medelhavsområdet, Polynesien och Kina. Barnavdelningen SésamoAventura bjuder på roliga aktiviter! 

Gillar du berg- och dalbanor? På Port Aventura finns mytiska Dragon-Khan med hela åtta inversioner! 

Delta del Ebro

Spaniens längsta flod mynnar ut i ett vackert delta som kallas just Delta del Ebro. Det är 320 kvadratkilometer stor och vallfärdsmål för fågelskådare från hela världen. Över 400 olika fågelarter kan ses här. Europeiska Komissionen har gett deltat utmärkelsen EDEN för dess satsning på hållbar turism. 

Hav och flod förenas i ett sällsynt landskap av laguner, sanddyner och öde stränder. Vasslundar höjer sig högt mot himlen och vajar i luften i dessa vackra trakter. 

Läs mer om Spanien: Spain.info.

Mer information om hur du reser tryggt: travelsafe.spain.info

 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Costa Dorada. Foto: Turespaña.
Costa Dorada. Foto: Turespaña.
Ladda ned bild

Om

Spanska Turistbyrån
Spanska Turistbyrån
BOX 7634
103 94 Stockholm

http://www.spain.info/en/

Turespaña – Spaniens Institut för Turism är ett organ som fått i uppdrag av den spanska staten att marknadsföra Spanien som en turistdestination. Turespaña bedriver sin verksamhet genom ett nätverk av 33 strategiskt placerade turistbyråer runt om i världen som interagerar lokalt med resebranschens olika aktörer, opinionsbildare och resenärer.     

Spanska Turistbyrån i Stockholm, som är Turespañas kontor i Sverige, har till uppgift att bistå den  spanska turismsektorn genom marknadsföring av Spanien med hjälp av olika arrangemang som riktas till så väl verksamma inom resesektorn (presentationer, workshops, vidareutbildningar för agenter, deltagande i mässor mm) som till allmänheten (reklamkampanjer, aktiviteter i sociala medier och event), och genom analys och marknadsrapporter. För att stärka och positionera Spanien som resmål arbetar Spanska Turistbyrån även aktivt inom kommunikation och PR.

Läs mer om Spanien på spain.info och vår tidning på svenska upptackspanien.com.

Följ Spanska Turistbyrån

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Spanska Turistbyrån

Njut av det gröna Spanien!18.5.2022 12:32:15 CEST | Pressmeddelande

Att besöka norra Spanien är en förstklassig gastronomisk upplevelse omgiven av fantastisk natur och kultur. Mängden av frukt, grönsaker, kött och fisk samt fördelarna med olivolja gör det spanska köket smakrikt och hälsosamt. Det är en del av kulturen i Medelhavskosten, förklarad som immateriellt kulturarv av UNESCO. Vi föreslår att du lär känna Baskiens gastronomi genom att besöka några av de mest karakteristiska platserna

Slott och palats i Spanien27.4.2022 08:56:00 CEST | Pressmeddelande

Spanien har en lång historia fylld med erövringar från olika folk. Fenicier, romare och araber har alla lämnat sina spår och detta tillsammans med en rik agrikultur har bäddat för att landet är fyllt med slott, borgar och palats. Castillos y Palacios / Spain Heritage Network är en onlineplattform för turismproduktklubben Slott och Palats i Spanien och syftar till att lyfta fram slottens värde och främja dem. Här presenterar vi några av de vackra slott som man kan besöka.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum