Uppsala kommun

Dags att nominera till Uppsalas omsorgspris

Dela

Fram till 31 mars kan anhöriga, brukare och andra som har kontakt med socialtjänst eller vård och omsorg föreslå en eller flera personer till omsorgspriset 2019. Det ska gå till personer som gör skillnad för någon i sitt arbete. Omsorgsnämnden, socialnämnden och äldrenämnden delar ut priset i sommar.

Genom att lyfta framgångsrika exempel vill kommunen stärka yrkesstoltheten och inspirera till innovation och utveckling. Därför delar Uppsala kommun ut omsorgspriset till en eller flera som har gjort skillnad för någon. De som blir nominerade ska ha hjälpt någon att nå drömmar, peppat till bättre hälsa och bidragit till bättre livskvalitet.

Omsorgspriset går till en eller flera som arbetar inom vård, omsorg och socialtjänst och som har bidragit lite extra till:

  • jämställdhet
  • delaktighet
  • god livskvalitet
  • innovationer
  • nytänkande.

Omsorgsnämnden, socialnämnden och äldrenämnden har tillsammans tagit fram kriterierna för omsorgspriset. Totalt är det tre priser, ett pris från varje nämnd. Priset är äran och 10 000 kronor.

Omsorgspriset kan gå till personer som arbetar i en verksamhet som drivs av kommunen i egen regi eller av en extern utförare. Priset delas ut i samband med kommunfullmäktiges sammanträde 12 juni.

Läs mer om omsorgspriset på www.uppsala.se/omsorgspris.

För mer information

Angelique Prinz Blix (L), ordförande i omsorgsnämnden
Telefon: 018-727 36 08
E-post: angelique.blix@pol.uppsala.se

Eva Christiernin (S), ordförande i socialnämnden
Telefon: 070-438 88 35
E-post: eva.christiernin@pol.uppsala.se

Caroline Hoffstedt (S), ordförande i äldrenämnden
Telefon: 018-727 13 51
E-post: caroline.hoffstedt@uppsala.se

Presskontakt
Stefan Berg, pressansvarig
Telefon: 0724-682683
E-post: stefan.berg@uppsala.se

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till väldens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Uppsala kommun tar helhetsgrepp på fritidshem17.4.2019 08:58:33 CESTPressmeddelande

Uppsala kommun anordnar inspirations- och utbildningsdagar för sina 500 medarbetare i kommunala fritidshem. Syftet är att lyfta deras viktiga arbete med att stimulera elevers lärande och främja social gemenskap och allsidiga kontakter med jämnåriga och vuxna. De två halvdagarna äger rum på Uppsala Konsert & Kongress den 26 april och den 3 maj. Bland annat medverkar programledaren och läraren Beppe Singer med en inspirationsföreläsning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum