Bookmark Förlag

Daniel Paris betydelsefulla barnboksdebut

Dela

Den 13 september släpptes Daniel Paris debutbok på Bookmark Förlag, en barnbok för 3–6 år. Edith, Alex och enhörningarna är en färgsprakande och lekfull odyssé som bejakar fantasin, leken och sinnenas fulla närvaro. Boken skildrar skickligt gränsen mellan dröm och verklighet ur ett barns perspektiv där drömmar lätt blandas in i lekens värld.

Fotograf: Sara Arnald
Fotograf: Sara Arnald

”Det är omöjligt att bläddra i den här boken utan att bli sugen på att läsa den, oavsett ålder”, säger förlagschef Claes Ericson. ”Jag har redan läst den flera gånger för mina barn, och tror faktiskt vi får lika mycket ut av det.”

Daniel Paris är en folkkär programledare, debattör och utbildad socionom som ofta återkommer till frågor om könsnormer och etnisk representation. Idén till boken har under många år närts av viljan att se fler barnböcker med bredare representativitet som utmanar normer om familjekonstellationer och könstillhörighet.

Mottagandet av boken blev kraftfullt bland läsarna som hyllar boken för att utmana normer och könsstereotyper, och för att vara ett uppfriskande inslag på dagens barnboksscen.

Daniel Paris har själv beskrivit sina tankar om bokens tillkomst i ett uttalande:

”Om jag inte ens får finnas i sagornas värld, finns det verkligen plats för mig i verkligheten? […] Jag insåg att min plats inte är given. Jag måste ta den själv. Visa att jag finns. Vi finns! Skriv för oss också. Annars gör jag det.”

Edith, Alex och enhörningarna är riktad till barn i åldrarna 3–6 och är illustrerad av konstnären och barnboksillustratören Mia Fernau.

För intervjuförfrågningar vänligen kontakta:
Erik Belin, Kult PR

erik.belin@kultpr.se

0730 66 90 78

Kontakter

Bilder

Fotograf: Sara Arnald
Fotograf: Sara Arnald
Ladda ned bild
Konstnär: Mia Fernau
Konstnär: Mia Fernau
Ladda ned bild
Fotograf: Sara Arnald
Fotograf: Sara Arnald
Ladda ned bild
Fotograf: Sara Arnald
Fotograf: Sara Arnald
Ladda ned bild

Om

Bookmark Förlag
Bookmark Förlag
Kungsgatan 58
111 22 Stockholm

http://www.bookmarkforlag.se/

Förlaget för kräsna bokälskare.

BOOKMARK FÖRLAG är ett av Sveriges yngsta och starkast växande allmänutgivande förlag. Vi fokuserar på unika och dramatiska titlar som är svåra att lägga ifrån sig, och har såväl svenska som utländska författarskap. 

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

Flerfaldigt prisbelönade och bokaktuella Lauren Groff äntligen i Sverige12.10.2021 11:04:58 CEST | Pressmeddelande

Idag kommer Lauren Groffs nya roman Matrix på svenska. Efter en lång prisbelönt utgivning släpper hon en roman som ger nytt perspektiv på kvinnors liv genom historien. Matrix har mottagits till stående ovationer i USA och kommit till final i National Book Award. Idag möter författaren för första gången sina svenska läsare på Internationell författarscen på Kulturhuset.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum