Jönköpings kommun

De prisas för sina ideella insatser för barn

Dela

Jönköpings kommun delar varje år ut priset, Berömliga insatser för barn, för att uppmärksamma och belöna ideella insatser som leder till att barns hälsa och välbefinnande stärks. Priset delas i år ut till två vinnare, Khadra Abyan och Stefan Sjöberg.

Berömliga insatser för barn är ett pris som delas ut av Jönköpings kommun. Detta för att belöna ideella insatser som berört barn och unga i Jönköpings kommun. Priset för Berömliga insatser för barn går i år till Khadra Abyan och Stefan Sjöberg.

Khadra Abyan, ordförande i föreningen Hand till hand som är en förening bildad av och för kvinnor med syfte att skapa trygghet på områdena där medlemmarna bor. Föreningen arrangerar bland annat nattvandring, meningsfulla aktiviteter för barn och ungdomar samt integrerande och stödjande insatser så som föräldrautbildning och föräldrastödsgrupper.

Utdrag ur nominering:

”Som ordförande tar Khadra en aktiv roll i att bana väg för andra kvinnor och har en stark drivkraft att utveckla och bidra till ett starkt samhälle. Hon företräder en grupp som ofta inte får plats i det offentliga rummet. Hon blir därför en viktig företrädare och förebild för många som tidigare saknat någon man kan identifiera sig med i de offentliga samtalen”.

- Det känns skönt och bra att människor uppskattar det man gör, att det syns och att det jag gör är rätt. Det är så roligt att få den här feedbacken. Jag är själv från en stor familj och vet vikten av att ha bra förebilder och någon att prata med. Jag gör vad jag kan för att de barn som vi stöttar blir bra medborgare, det är de som en dag kommer ta över ansvaret för vårt fina land, säger Khadra.

Stefan Sjöberg är kårchef och en av scoutledarna i Immanuelskyrkan som utövar scouting med barn mellan åldrarna 7 till 17 år, varje vecka under terminerna, år efter år.

Utdrag ur nominering:

Stefan är en motor med gedigen erfarenhet som leder och håller ihop scoutarbetet i Immanuelskyrkan. Han är en förebild som lever som han lär, med stort hjärta är han ”alltid redo” och finns där för både barn och ledare. Dessutom ordnar Stefan, tillsammans med andra ledare, hajker och läger under loven. Allt detta gör de ideellt under sin fritid”

- Det är fantastiskt roligt att få uppskattning för det arbete man lägger ner vecka efter vecka. Det som driver mig att fortsätta är att man får så mycket tillbaka. När man träffar sina scouter så har man roligt tillsammans i patrullen. Att få följa unga människor och se dem utvecklas är väldigt kul. Jag blev själv scout när jag var sju år, tyckte att detta var en kul grej. När jag blev 16-17 år var det ett naturligt steg att bli ledare och sedan har det bara fortsatt, säger Stefan Sjöberg.

Prisutdelningen av Berömliga insatser för barn sker i samband med Ljusmanifestationen – för barns rättigheter, i Rådhusparken den 16 november klockan 17.30-18.15.

Nyckelord

Kontakter

Kontakt:
Anders Hulusjö, kommunfullmäktiges ålderspresident
E-post: anders.hulusjo@jonkoping.se
Tfn: 070-512 73 46

Bilder

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 13 000 medarbetare för att ge våra 144 699 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum