Bookmark Förlag

Den heltäckande biografin om tennislegenden Björn Borg

Dela

I Ren vilja: Berättelsen om Björn Borg berättar journalisten Jan Söderqvist om hur Sveriges mest kända idrottsman förvandlade sig själv till en oövervinnerlig tennismaskin – och hur han efter idrottskarriären drabbades av en serie svåra motgångar som hotade att riskera allt.

Vid millennieskiftet utsågs Björn Borg till Sveriges främsta idrottare genom alla tider, hans framgångar på tennisbanorna fick en hel värld att häpna. Han vann Wimbledon fem år i rad och Franska öppna mästerskapen i Paris sex gånger. Hans rekordbrytande triumfer på tennisbanor runt om i världen fick en hel värld att häpna och börja viska om det nästan onaturligt disciplinerade tennisundret från norr. Men redan vid 26 års ålder lade han racketen på hyllan, till allas storögda förvåning. Vad var det egentligen som hände?

– Att det aldrig har funnits en heltäckande bok om Björn Borg, en bok som tar ett grepp om hela hans karriär och det turbulenta efterspelet, är för mig otroligt märkligt. Jag hoppas att mina läsare ska få en bild av hur fantastisk hans prestation var och få förståelse för framgångens höga pris i det här fallet, säger Jan Söderqvist. 

I Ren vilja: Berättelsen om Björn Borg sätter författaren och tennisentusiasten Jan Söderqvist in fenomenet Björn Borg i sitt speciella tennissammanhang och i en tid av snabb samhällsförändring. Boken täcker hela Borgs karriär och liv, från den mytomspunna garageporten i Södertälje till den omskrivna rättegången mot tidningen Z.

Boken släpps 2 november på Bookmark Förlag.

För ytterligare information, intervjuförfrågningar och pressbilder, vänligen kontakta:
Peter Hammarbäck, Kult PR 
peter.hammarback@kultpr.se 
070-999 1217 

För mer information om boken, vänligen kontakta:
Louise Eriksson, Bookmark Förlag
louise.eriksson@bookmarkforlag.se 
079-911 8337

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Omslagsfoto: Jacob Forsell
Omslagsfoto: Jacob Forsell
Ladda ned bild
Foto: Pierre Björk
Foto: Pierre Björk
Ladda ned bild
Foto: Pierre Björk
Foto: Pierre Björk
Ladda ned bild

Om

Bookmark Förlag
Bookmark Förlag
Kungsgatan 58
111 22 Stockholm

http://www.bookmarkforlag.se/

Förlaget för kräsna bokälskare.

BOOKMARK FÖRLAG är ett av Sveriges yngsta och starkast växande allmänutgivande förlag. Vi fokuserar på unika och dramatiska titlar som är svåra att lägga ifrån sig, och har såväl svenska som utländska författarskap. 

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

Flerfaldigt prisbelönade Lauren Groff ges äntligen ut på svenska15.4.2021 11:21:11 CEST | Pressmeddelande

Efter en intensiv budgivning har Bookmark Förlag fått äran att ge ut ett av de mest spännande författarskap USA har att erbjuda idag. Lauren Groff har sedan debuten 2008 fått närmare ett tjugotal utmärkelser och utnämnts till en av de bästa författarna i sin generation. I oktober kommer hennes nya roman Matrix – en berättelse som utspelar sig under medeltiden och som skriver ny kvinnohistoria.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum