Bookmark Förlag

Denise Rudberg finner paralleller till vår samtid i fjärde delen i den historiska romansviten Kontrahenterna

Dela

Idag släpps fjärde delen i Denise Rudbergs historiska romanserie. Den fjärde doktrinen berättar om kvinnorna under andra världskriget och visar på flera paralleller till vår samtid.

Foto: Kristian Pohl
Foto: Kristian Pohl

Den fjärde doktrinen möter vi återigen Iris, Signe och Elisabeth, de tre kvinnorna som baseras på Denise Rudbergs egna mormödrar och farmor. Deras historia och hur de inspirerat denna romansvit berättade Denise Rudberg om i sitt sommarprat i P1 under 2021. Romanen utspelar sig senhösten 1941 då Sverige var ute på hal is då vi försökte att förhålla oss neutrala till kriget som härjade i Europa. En neutralitet som är högst aktuell 2022.

”Det som aldrig slutar förvåna mig är de ständiga parallellerna med nutiden. Allt var så annorlunda då, och samtidigt precis detsamma”, säger Denise Rudberg. 

Den fjärde doktrinen belyser även den dubbla arbetsbördan som många kvinnor finner sig i, då som nu, när krävande yrkesuppgifter ska kombineras med huvudansvaret för hem och familj. Kvinnorna på Karlaplan 4 behövde dessutom helt hemlighålla sina förvärv. 

”Rudbergs romansvit om Sverige under andra världskriget känns isande aktuell på ett sätt som få väntade sig för bara ett år sedan. Karaktärernas umbäranden och verklighet träder idag fram som en möjlig verklighet. Det blir påtagligt vilken viktig funktion historia fyller i ett samhälle”, säger Ebba Barrett Bandh, förläggare på Bookmark förlag. 

Denise Rudberg är en av de mest lästa författarna i Sverige under 2000-talet. Hon är även verksam som krönikör. År 2000 debuterade hon med Väninnan och har sedan dess skrivit flera framgångsrika romanserier för vuxna och ungdomar samt ett radiodrama, Sviten, som skrevs för Sveriges Radio och som i höst är aktuell som teater. År 2010 lanserade Denise Rudberg en ny genre, elegant crime, med serien om Marianne Jidhoff. Totalt har Rudbergs böcker sålt i över 4 miljoner exemplar.

Vid intervjuförfrågningar, vänligen kontakta: 
Linus Stridfelt, Patriksson, på linus.stridfelt@patrikssongroup.com eller + 46 705 19 86 10. 

För frågor om boken och serien, vänligen kontakta Ebba Barrett Bandh enligt kontaktuppgifter nedan.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Kristian Pohl
Foto: Kristian Pohl
Ladda ned bild
Foto: Kristian Pohl
Foto: Kristian Pohl
Ladda ned bild
Foto: Kristian Pohl
Foto: Kristian Pohl
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

Bookmark Förlag
Bookmark Förlag
Kungsgatan 58
111 22 Stockholm

http://www.bookmarkforlag.se/

Med hängivenhet till våra författare och engagemang för varje titel har Bookmark Förlag etablerat sig som ett av Sveriges ledande bokförlag. Vår ambition är att ge ut verkligt starka och unika titlar inom allt från skön- och facklitteratur till barnböcker.

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

”Din ekonomi” av Klas Eklund och Shoka Åhrman hjälper dig genom krisen med trygga investeringar17.1.2023 09:27:47 CET | Pressmeddelande

Mitt i lågkonjunktur och energipriskaos kommer Klas Eklund och Shoka Åhrman med boken ”Din ekonomi – så klarar du kriser och tryggar framtiden”. Genom att förklara hur privatekonomin hänger ihop med samhällsekonomin ger författarna råd om hur du bygger ekonomisk trygghet genom investeringar och hur du ska tänka kring exempelvis pension, lån och deklaration.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum