DHR, Delaktighet Handlingskraft Rörelsefrihet

DHR 100 år: Vad är det vi firar egentligen?

Dela
Nytt avsnitt av podden ute nu! Karro och Janna pratar med Gaute Hanssen från Hemma.com som är en engagerad kreatör och strategisk rådgivare till DHR i samband med vårt 100-årsjubileum.

Det är bra att ha någon som tittar på DHR utifrån och ger perspektiv så vi kan kliva ur oss själva och få syn på vad det är DHR har åstadkommit sedan 1923. För visst har det hänt nåt, både det ena och det andra. Mycket i DHR:s historia är värt att fira och känna stolthet för.

Men hur det än är med historien, finns det en framtid? Det pratar vi en del om och vilka utmaningar både DHR och samhället står inför, nu när vi kliver in i ett nytt sekel.

Det finns utmaningar i framtiden där DHR behövs, hävdas det i podden. Också det behöver tas med i firandet för att det inte bara ska bli en titt bakåt och klapp på axeln för att vi varit duktiga.

Vid frågor kontakta:

Karolina Celinska, rättighetspolitisk samordnare, tel: 08 685 80 34

Janna Olzon, kommunikatör: tel: 08 685 80 31

Länk till avsnittet: https://soundcloud.com/user-152045771/vad-ar-det-vi-firar-egentligen?si=8ff0e10eaec44134a1a882fb245c29b2&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

Nyckelord

Om

DHR, Delaktighet Handlingskraft Rörelsefrihet
DHR, Delaktighet Handlingskraft Rörelsefrihet
Storforsplan 44
123 21 Farsta

08-685 80 00https://dhr.se/

DHR är en idéburen demokratisk organisation av och för personer med nedsatt rörelseförmåga, som arbetar för att förverkliga principen om alla människors lika värde. Genom att skapa opinion och påverka de politiska besluten arbetar vi för ett öppet Sverige, där personer med nedsatt rörelseförmåga inte blir utestängda utan fullt jämlika, jämställda och delaktiga i samhället. En av utgångspunkterna i vårt arbete är FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning.

Följ DHR, Delaktighet Handlingskraft Rörelsefrihet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från DHR, Delaktighet Handlingskraft Rörelsefrihet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum